Telefonszám 0630/815-5837 Üzenetküldés tanc@tanclaz.hu KezdooldalFacebookYouTubeFoursquareGooglePlus+InstagramTwitterPinterestLinkedInVimeoTumblr
Senior Logo
  • versenytánc oktatás versenytánc Budapest Versenytánc oktatás Budapesten! Ha valóban profi tánctanároktól szeretnél tanulni, látogass el hozzánk! Itt nem fogsz csalódni!
  • versenytánc tanfolyam latin tánc oktatás Készülj táncversenyre eredményes tanárokkal! Tánctanáraink a legeredményesebb versenytáncosok lehetnek, így a minőség nálunk garantált!
  • versenytánc tanítás versenytáncosok Budapesti versenytánc tanítás kezdő szinttől! Standard és latin-amerikai versenytáncok oktatása budapesti tánciskolánkban kezdőknek is!
  • tancversenyek táncoktatás Nálunk 2-3 hónap alatt versenyzővé válhatsz! Nincs felvételi, bármikor csatlakozhatsz! Segítünk neked eredményes versenytáncossá válni!
  • táncverseny felkészítés táncverseny oktatás Tapasztalt, eredményes, fiatal tánctanárok! Gyere próbáld ki versenytánc oktatásunkat, bennünk nem fogsz csalódni! Neked is tetszeni fog!

     
Tánciskola főoldal Esküvői táncoktatás magán táncoktatás Szalagavató tánctanítás tánctanár Táncfellépés, fellépő táncosok Versenytánc oktatás Minden ami tánc Gyakran ismételt kérdések Tánckellékek webshop Rendezvényeink táncverseny táncos buli Táncképek, táncvideók, galéria Kapcsolat TÁNCLÁZ Tánciskola
FŐOLDAL ESKÜVŐI TÁNC MAGÁN TÁNC SZALAGAVATÓ TÁNCFELLÉPÉS VERSENYTÁNC MINDEN AMI.. GYIK WEBSHOP RENDEZVÉNY GALÉRIA KAPCSOLAT
 
Társastánc Salsa Boogie Woogie
Rock and Roll Senior társastánc Zumba
West Coast Swing Gyerek tánc Pilates
Hastánc Hip hop Kizomba
ÚJ! TÁRSASTÁNC ÓRAREND
NYÁRI SZÜNET
VERSENYTÁNC OKTATÁS
Hírlevél feliratkozás - Friss tanfolyamok, táncos bulik rendezvények, akciók
 
Tánciskolánk partnerei
.
ÓRAREND I HELYSZÍN I ÁRAK I VERSENYTÁNCOSOK I TÁRSASTÁNCOK I MAGÁN TÁNCÓRA I TÁNCPARTNER
.
 
ÚJ VERSENYTÁNC TANFOLYAMOK
Versenytánc tanfolyamainkra folyamatos becsatlakozást biztosítunk! Részletes órarendünket ide kattintva érheted el...

VERSENYTÁNC OKTATÁS - TÁNCVERSENY FELKÉSZÍTÉS

Tánciskolánk életében fontos szerepet tölt be a versenytánc oktatás. Tánctanfolyamaink résztvevői közül azokat, akik kellő motiváció éreznek magukban minden erőnkkel segítjük, hogy minél hamarabb sikeres versenytáncosokká válhassanak. Tánctanáraink kiemelt célja, hogy aki minket választ az első tánclépések megtételétől kezdve a lehető legjobb minőségű táncoktatásban részesüljön. Ennek érdekében tánctanáraink kizárólag kiemeldő eredményeket elért versenyzők az ország legjobb táncosai lehetnek. Mindannyian magyar bajnoki döntősök, dobogósok, akik több országos bajnoki, területi táncbajnoki és diákolimpiai bajnoki címet nyertek már el és segítették hozzá versenytáncos párosaikat ezen címek ismételt elnyeréséhez.
És most azon gondolkozol, hogy Budapesten sok-sok tánciskola van, honnan tudhatnád, hogy a TÁNCLÁZ a legjobb?
Addig míg ki nem próbálod valóban nem tudhatod, lehetnek ezek csak jól csengő szavak. De nem! Döntsd el Te! Gyere el és tapasztald meg, hogy milyen az amikor igazi profik foglalkoznak veled! Minőségi táncoktatás olyan tánctanárokkal, akik már elérték azt az eredményt, amire Te is vágysz! A jó hangulatú táncórák a baráti társaság és a megbecsülés többek között a legfontosabb jellemvonásai iskolánknak, amivel annyival jobbak vagyunk, mint a többi budapesti tánciskola. Nálunk biztosan azt kapod, amire számítasz és ami később hasznodra lesz versenytáncos karriered alatt. A Te eredményed a mi eredményünk is!
Versenytánc oktatás - táncversenyre felkészítés - Budapest
Versenytáncos oktatás Budapesti tánciskolánkban
Órarend szeptember 2014

Versenytánc oktatás, versenytánc tanfolyam, táncverseny felkészítés

Minpség versenytánc oktatás Budapesten kezőknek haladóknak Magán táncoktatás, egyéni táncórák versenytánc Becsatlakozás versenytánc tanfolyamok Budapesten
Eredményes táncos szeretnél lenni?
A legfontosabb, hogy a legjobb minőségű táncoktatást kapd!
Tánciskolánkban ez garantált, mivel nálunk kizárólag magyar bajnoki döntős, dobogós tánctanárok tanítanak. Minőség = Eredmény!
Ha szeretnéd a lehető gyorsabban megtanulni az egyes versenytáncok alapvető lépéseit és tánc technikai kivitelezését, akkor gyere el és próbáld ki tanáraink magán oktatását. A személyre szabott információkkal gyorsabban fejlődsz. Tánciskolánkba nincs felvételi, sem képesség felmérés! Tanáriank dolga, hogy eredményes versenytáncost faragjunk belőled!
Versenytáncosainkhoz tudásszinttől és korosztálytól függetlenül bármikor becsatlakozhatsz!

DEÁK DIÁK ÁLTALÁNOS ISKOLA
1081 Budapest
II. János Pál pápa tér 4. 

(volt Köztársaság tér az Erkel Színház mellett) 
Tánciskola Budapesten - versenytánc oktatás tanítás
Felnőtt Nyári tánctábor versenytáncosoknak tánc edzőtábor
Nyári versenytánc tábor. Gyere és csatlakozz hozzánk, hogy egy héten át csak a táncnak élj! Felejthetetlen bulik, hasznos tánctudás és kiváló társaság amit ajánlani tudunk számodra! Nem fogsz csalódni!
kezdő versenytánc haladó versenytánc hobbi versenytánc oktatás

A TÁNCVERSENYEK VILÁGA - VERSENYTÁNC OKTATÁS BUDAPEST

A táncversenyek alkalmával a párosoknak egy előre betanult és szabályosan felépített koreográfiát kell bemutatniuk a pontozóbírók számára, amihez nélkülözhetetlen egy szakképzett tánctanár segítsége. Szabálytalan koreográfia miatt a döntnök kizárhat az aznapi versenyzésből.

Akárcsak a táncosok által bemutatott soroknak a táncversenyen viselt ruhának is meg kell felelnie a szabályzatnak. Tánctanáraink ebben is segítségetekre lesznek a magán táncóra alkalmával.
A Magyar TáncSport Szakszövetség (MTASZ) hivatalos oldalán minden évben közzéteszi az aktuális évre vonatkozó tánc ruha és tánclépés szabályokat. Természetesen ahhoz, hogy versenyre mehess, találnod kell egy hozzád illő táncpartnert. Ezzel kapcsolatban kérd bátran a tánctanárod segítségét.

Ahhoz, hogy valakiből eredményes versenyző válhasson magán táncórákat célszerű, hogy vegyen szakképzett és eredményes tánctanárral. A társastánc tánctanfolyam alkalmával a tánctanárnak a teljes csoport haladását kell szem előtt tartania, míg a tánc magánórán a páros vagy a egyéni órázás esetén a táncos érdekei a legfontosabbak. A tanár a versenytánc oktatás alkalmával megkeresi a páros erősségeit és olyan tánckoreográfiát készít, amivel a legkönnyebben és leggyorsabb idő alatt válhat eredményessé a tanítvány.
Javasoljuk, hogy minden esetben nézz utána a tánctanárod addigi eredményeinek és csak azután válaszd ki, hogy kitől tanulsz, hisz a megszerzett tudás minősége egész életedre meghatározza a tánckarrieredet!

A magán táncórákkal és a versenytánc tanfolyam egyéb részleteivel kapcsolatban további információkért, keress minket a tánc iskola központi elérhetőségein. Az eredményes táncosok főbb ismérvei a következők: kitartás, győzni akarás, a tánc szeretete, tisztelet a tanárral szemben, elszántság és nyitottság.
Vissza az oldal elejére
Korosztályok, korcsoportok táncversenyeken Versenytánc tanfolyamok - latin tánciskola és tánc centrum Versenytánc tanfolyam Versenytáncok - latin táncok - standard tánc - táncversenyek
  Tánciskolás táncverseny  
Tánciskolás táncverseny - Tánciskolás versenyek

TÁNCVERSENY KEZDŐKNEK - VERSENYTÁNC KEZDŐKNEK

Amikor egy táncos eldönti, hogy versenyezni szeretne, több lehetőség közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt. A versenykönyvvel rendelkező táncosok az osztályos versenyeken, míg a tánciskolák tanfolyamaiba járók a tánciskolás táncversenyeken mérhetik össze tánctudásukat.
Ebben az esetben a versenyző pár és a tánctanár közösen döntik el, hogy melyik szintre neveznek be. Abban, hogy melyik fokozatot válaszd táncoktatóink minden esetben segítséget nyújtanak felkészülésed alatt. A tánciskolás táncversenyek díjazása legtöbb eseteben megfelel az osztályos versenyekének, így a párosok Kupa, Érem, Oklevél és ajándékokban részesülnek. A tánciskolás táncversenyeken általában nincs sem figura megkötés, sem ruhára vonatkozó megkötés. A versenyszámokban a táncosokat a tánciskolák regisztrálják, ezért kérjük nevezési szándékoddal keresd fel tánctanárodat. Alábbiakban részletezzük a leggyakoribb tánciskolás táncverseny osztályokat.
Első versenyző tánciskolás táncverseny Kezdő versenyző tánciskolás táncverseny Haladó versenyző tánciskolás táncverseny

TÁNCISKOLÁS VERSENYEK ELSŐ VERSENYZŐ / ÚJONC

Ebben az osztályban az olyan tánciskolás vagy művészeti iskola 1,2 vagy 3-ik évfolyamába járó teljesen kezdő táncosok indulhatnak (pl: kezdő társastánc tanfolyam), akik egy versenyen sem vagy maximum 2 versenyen álltak eddig parkettre.


Első versenyző standard táncok:
angol keringő, tangó, quickstep
Első versenyző latin-amerikai tánc:
cha-cha-cha, rumba, jive

TÁNCISKOLÁS VERSENYEK KEZDŐ

A kezdő tánciskolás táncversenyeket azok számára ajánljuk, akik már versenyeztek 2 alkalommal. Ebben az osztályban a tánciskolák kezdő vagy középhaladó tanfolyamaiba járók és művészeti iskolák 1, 2 vagy maximum 3-ik évfolyamos táncosai mérik össze tudásukat.

Kezdő standard táncok:
angol keringő, tangó, quickstep
Kezdő latin-amerikai táncok:
cha-cha-cha, rumba, jive

TÁNCISKOLÁS VERSENYEK HALADÓ

  A haladó szintű táncversenyre a tánciskolák haladó, szuper haladó és versenytánc előkészítő szintű csoportjaiba valamin a művészeti iskolák legalább 3-ik évfolyamába járó táncosai versenyeznek egymással. Itt már 4 táncot mutatnak be a versenyzők.


Haladó szint standard táncokból: angol keringő, tangó, bécsi keringő quickstep
Haladó szint latin-amerikai táncok:
cha-cha-cha, samba, rumba, jive
Nyílt versenyző tánciskolás táncverseny Nyílt versenyző tánciskolás táncverseny Nyílt versenyző tánciskolás táncverseny

TÁNCISKOLÁS VERSENYEK NYÍLT 1.

A nyílt osztályba, mint az a neve is mutatja bárki nevezhet, legyen az osztályos versező vagy tánciskolás táncos. A tánciskolás versenyeken a kezdőbb osztályokban (első versenyző / újonc, kezdő, haladó) versenykönyvvel rendelkező pár ugyan nem indulhat, de a nyílt kategóriában igen. Rajthoz állhat, aki magasabb szintű csoportba jár a tánciskolában, művészeti iskolában vagy versenykönyvvel rendelkezik és E, D vagy C osztályos.

Nyílt 1. verseny standard táncok:
angol keringő, tangó, bécsi keringő quickstep
Nyílt 1.versenyen latin-amerikai tánc:
cha-cha-cha, samba, rumba, jive

TÁNCISKOLÁS VERSENYEK NYÍLT 2.

A nyílt 2 kategória ritkábban kerül megrendezésre. Abban különbözik a nyílt 1-től, hogy itt már nem csak a "basic osztályos" versenytáncosok, hanem a "magas osztályos" párosok is szabadon indulhatnak. Basic táncosztályok az E,D,C, míg magas osztályok a B,A,S. Ruhaszabályzat és figuramegkötés már itt sincs, így azokat a lépéseket táncolhatják a versenyzők amit csak szeretnének és abban a ruhában, amiben nekik a leginkább tetszik.

Nyílt 2. verseny standard táncok:
angol keringő, tangó, bécsi keringőslowfox, quickstep
Nyílt 2. versenyen latin táncok:
cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive

TÁNCISKOLÁS VERSENYEK TANÁR-DIÁK

Vannak tánciskolás táncversenyek,
ahol Tanár-Diák versenyszámban is indulhatunk. Ebbe az osztályba,
a tánctanfolyamokról bárki nevezhet tánctanárával. A pontozóbírók kizárólag a táncos tudását figyelik, a tánctanár tudásszintje nem kerül értékelésre. A táncos a tanárával a táncos szintjének megfelelő osztályba és a táncos életkorának megfelelő korcsoportba nevezhet. A táncok megegyeznek a különböző osztályok táncaival.

Tanár Diák verseny standard táncok:
angol keringő, tangó, bécsi keringőslowfox, quickstep
Tanár Diák verseny latin táncok:
cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
Vissza az oldal elejére
  Klubközi táncverseny  
Osztályos táncversenyek - versenyosztályok - versenytánc

OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK - KLUBKÖZI TÁNCVERSENYEK - VERSENYTÁNC

A klasszikus értelemben vett versenyzést az osztályos táncversenyek vagy más szóval versenykönyves táncversenyek jelentik. Ezeket a táncversenyeket a Magyar TáncSport Szakszövetség által regisztrált tánciskolák vagy táncsport egyesületek rendezik.
Amikor egy páros elkezd versenyezni a versenyeken megelőzött párosok után pontokat kap. Alapvetően ahány párost előzött meg, annyi pontot írnak be a versenykönyvébe az adott versenyért. Kiemelt versenyeken, mint országos bajnokság, területi bajnokság esetleg diákolimpia a kapott pontszámot egy szorzóval súlyozzák, mivel ezek értékesebb versenyeredménynek minősülnek.
Miért jó ha minál több pontja van egy párosnak? Mivel ezeket a pontokat gyűjtögetve tud egyik osztályból egy magasabb osztályba átjutni a versenyző páros. A pontok összegyűjtésén kívül a versenytánc szabályzatban meghatározott verseny számot és az Országos Bajnokságot is teljesíteni kell a továbbjutáshoz. Minél magasabb kategóriában versenyzik a táncospár, annál látványosabb és kötetlenebb figurákat táncolhat és annál szabadabb a ruhaviseletre vonatkozó szabályozás.
E osztályos táncverseny Versenytánc - D osztály C osztályos táncverseny

"E" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (3 TÁNC)

Minden táncos karrierjét elkezdő páros E osztályban kezd. Itt még nem mind az öt táncot kell bemutatni. Standard táncokból a bécsi keringő és a slowfox, míg latin táncokból a samba és a paso doble nem szerepelnek a verseny programban. Ebben a kezdő osztályban csak előírt figurákból álló koreográfiákat lehet táncolni. Ha egy táncos pár összegyűjti a pontokat és a versenyszámot, akkor automatikusan eggyel magasabb D osztályban folytatja a versenyzést, ahol sokkal szabadabb a lépéshatár.

E-osztály standard táncok:
angol keringő, tangó, quickstep

E-osztály latin-amerikai táncok:
cha-cha-cha, rumba, jive

"D" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (4 TÁNC)

Az E osztály után a párosok D osztályban mérhetik össze tudásukat a mezőnnyel. A táncosoknak itt már egyel több táncban kell bizonyítaniuk, mivel latin táncokból a sambával, míg standard táncokból a bécsi keringővel bővül a bemutatott táncok repertoárja. A feljebbjutáshoz a 15 verseny mellett 200 pontot kell összegyűjteni valamint részt kell venni az Országos Bajnokságon is. Minden szinten az Országos Bajnokság megnyerése automatikusan eggyel feljebbi szintre juttatja a táncpárt.

D-osztály standard táncok:
angol keringő, tangó, bécsi keringőquickstep
D-osztály latin-amerikai táncok:
cha-cha-cha, samba, rumba, jive

"C" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)

Akik teljesítették a D osztályban előírt követelményeket, azok eggyel magasabb szinten C osztályban indulhatnak. A táncversenyeken itt már mind az öt táncot be kell mutatni. Több figura engedélyezett, illetve a ruhaszabályzatában meghatározott módon csillogó táncruhában és standard táncokból frakkban is parkettre léphetnek a versenyzők. C osztályból a feljebbjutáshoz a 15 verseny mellett 100 pontot kell összegyűjteni valamint részt kell venni az Országos Bajnokságon.

C-osztály standard táncok:
angol keringő, tangó, bécsi keringőslowfox, quickstep
C-osztály latin-amerikai táncok:
cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
Versenytánc - B osztály A osztályos táncverseny S osztályos táncverseny

"B" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)

Azok a versenytáncos párosok, akik megszerezték a "basic" C osztályban a pontokat és teljesítették az előírt követelményeket, úgy mint versenysám és országos bajnokságon való indulás, magas osztályban folytathatják tovább versenyzésüket. Itt már nincs kötelező figurahasználat úgynevezett lépéshatár, gyakorlatilag bármilyen szabadon választható elemekkel indulhatnak a táncversenyeken. Magas osztályban sokkal szabadabb a tánc, többet enged a szabályzat és így a párosok a számukra leginkább tetsző ruhában mutathatják meg tánctudásukat a pontozó bíróknak a versenyeken.

B-osztály standard táncok:

angol keringő, tangó, bécsi keringő slowfox, quickstep
B-osztály latin-amerikai táncok:

cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive

"A" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)

Alapvetően nincs nagy eltérés a B és A osztályos táncosok között. Magas osztály a javából, komoly párosokkal, akik már elkezdik építeni nemzetközi karrierüket is, ezért a hétvégéken számos nemzetközi táncversenyen is részt vesznek. Az A osztályos versenytáncosok már szabadon indulhatnak a magyar ranglistaversenyeken és a megszerzett pontjaikkal lehetőségük nyílik akár a Világbajnokságokon vagy Európa bajnokságokon képviselni hazánkat. Tánckoreográfiáik és táncruháik személyre szabottak, amik kiemelik a táncosok legjobb képességeit, annak érdekében, hogy ezzel kápráztassák el a zsűrit.

A-osztály standard táncok:
angol keringő, tangó, bécsi keringő slowfox, quickstep
A-osztály latin-amerikai táncok:
cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive

"S" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)

A legmagasabb elérhető szint a versenytáncban, az ország legjobb táncosai. Más sportágakban ezt hívják NB 1-nek. Nemzetközi versenyeken és hazai ranglista versenyeken lépnek a tánctérre ezen osztály versenyzői. A Magyar Bajnokság a legfontosabb hazai versenyük, mivel a két legeredményesebb páros képviseli hazánkat a Világbajnokságokon és Európa Bajnokságokon. Tánciskolánk tanárai Kovács László és Kelemen Erika is ezen a szinten versenyeznek, nem kis eredménnyel, mivel már számos alkalommal képviselték Magyarországot ezeken a kiemelt fontosságú világversenyen.

S-osztály standard táncok:

angol keringő, tangó, bécsi keringő slowfox, quickstep
S-osztály latin-amerikai táncok:

cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
Vissza az oldal elejére
Latin versenytánc Versenytánc tanfolyamok - latin tánciskola és tánc centrum tánc felkészítés versenyre Táncversenyre felkészítés standard táncokból

TÁNCVERSENYEK TÍPUSAI

Hazánkban a hivatalos táncversenyek elsősorban az Magyar Táncsport Szakszövetség által megrendezett versenyeket jelentik. A versenyző párosok különböző osztályokban, korcsoportokban és táncstílusokban állhatnak pakettre és mérhetik össze tudásukat a táncverseny pontozóbírói előtt. Alapvetően három versenytánc kategóriát különböztetünk meg. A standard, latin-amerikai és a mindkét táncstílust tartalmazó tíztánc-ot. Kortól függően a következő osztályokban állhatnak parkettre a párosok meg versenytáncban. A világ táncsport szövetség WDSF oldalán további információkat találhatsz a táncversenyek korosztályairól.


Korosztályok, korcsoportok táncversenyeken

VERSENYTÁNCOK

A versenytáncok táncai a tánciskola életében év közben megtanult társastáncokat foglalják magukba. Táncversenyek alkalmával összesen tíz darab tánc tartozik bele a táncversenyek programjába. Vannak latin táncok és standard táncok. Versenyzői szinten különválasztjuk a standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep) és latin-amerikai (cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive) táncokat. Ha valaki mind a tíz táncból szeretne egyszerre versenyezni, akkor annak a versenytánc naptárból a tíztánc táncversenyeket kell kitűzni célul.
Az alapvető különbség a versenyzés és a tánciskolai társastánc tanulás között, hogy vannak olyan látványos és fontos elemek valamint technikai megoldások, amelyekre a tánctanfolyamok alkalmával nem jut idő, de a táncverseny alkalmával a pontozó bírók a tánclépések mellett ezeket megvalósítását is figyelik. Azok számára, akik a lehető legintenzívebb módon szeretnék megtanulni a versenytáncban fontos dolgokat a magán táncórákat javasoljuk. Magánórákon a tanár személyre szabottan tud segíteni a párosnak, így a gyors fejlődés és a sikeres versenyzés garantált.

KORCSOPORTOK TÁNCVERSENYKEN

GYERMEK 1
 - 9 éves korig (2005-ben vagy kéőbb született táncosok) 
GYERMEK 2 - 10 - 11 éves korig (2003 vagy 2004-ban született táncosok) 
JUNIOR 1 - 12-13 éves (2001-ben vagy 2002-ben született táncosok) 
JUNIOR 2 - 14-15 éves (1999-ban vagy 2000-ben született táncosok) 
IFJÚSÁGI- 16-18 éves (1996-ben, 1997-ban vagy 1998-ben született táncosok) 
UNDER 21 - 21 év alatt (1994, 1995, 1996, 1997, 1998-ban született táncosok) 
FELNŐTT - 18 fölött (1995-ben vagy az előtt született táncosok) 
SENIOR 1 - a páros fiatalabb tagja legalább a 35 évet betöltötte (1979-ban vagy az előtt született táncosok)
SENIOR 2 - a páros fiatalabb tagja legalább a 45 évet betöltötte (1969-ban vagy az előtt született táncosok)
SENIOR 3 - a páros fiatalabb tagja legalább a 55 évet betöltötte (a pár egyik tagja 1959-ban vagy az előtt született)
SENIOR 4 - a páros fiatalabb tagja legalább a 65 évet betöltötte (a pár egyik tagja 1949-ban vagy az előtt született)
Versenytánc egyesület TÁNCLÁZ Táncsport egyesület Budapest versenytánc Táncklub Budapest versenytánc budapesti táncegyesület

NYÁRI TÁNCTÁBOR - VERSENYTÁNC EDZŐTÁBOR

A táncoktatás év közben Budapesten folyik, de nyári tánctáborunk idejére leköltözünk egy hétre egy vidéki kisvárosba. A tánctáborban külön órarendje van a legmagasabb szintű tánctanfolyam elvégzése után versenyzés mellett döntő párosoknak (versenytánc), és a felnőtt, ifjúsági vagy senior társas tánctanfolyam csoportjaiból érkezőknek.
Minden csoportnak oktatás, vezetett edzés és szabad gyakorlás, kicsi nyújtás-erősítés és a sok strandolás szerepel a napi programban. Az estéken csapatépítő programok, koncertek és egyéb szórakozási lehetőségek segítik a kikapcsolódást. A fizikai ellazulást masszázs segíti. A programokon való részvétel nem kötelező, mindenki maga döntheti el miben szeretne beállni.
Az általunk helyszínül választott város közösségének is kedveskedünk. Nyitott élő zenés gyakorlással vagy akár egy komplett táncesttel. Ha ezen részt vesztek akkor akár a helyi tv-ben, rádióban és újságban is szerepelhettek.
VERSENYTÁNC - TÁNCSPORT - SZÖVETSÉGEK
Jelenleg a nemzetközi versenytáncosok két nagy szövetségbe tömörülve versenyeznek a világon. Az egyik a WDC (World Dance Council), míg a másik a WDSF (World Dance Sport Federation). Mindkét szövetségnek vannak amatőr illetve profi kategóriában is versenyzői. Magyarországon legtöbb versenytáncos az MTASZ (Magyar TáncSport Szakszövetség) keretén belül versenyezik, ami a WDSF tagja. A táncsportban a Világbajnokság és az Európa bajnokság az év legfontosabb versenyei. Ezekre a kiemelt versenytánc megmérettetésekre a hazai ranglistaversenyeken és magyar bajnokságokon elért eredmény alapján a tánc szövetség minden évben csak a két legjobb párosát delegálja. 
Hazánkat latin-amerikai táncokból már többször képviselték ezeken a neves táncversenyen tánciskolánk versenytánc/társastánc tanárai Kovács László és Kelemen Erika versenytáncos páros.
Latin táncosok standard versenytáncos pár Standard tánc felkészítés latin tánc oktatás Hogyan készüljek fel táncversenyre
Vissza az oldal elejére
latin amerikai tánciskola, versenytánc oktatás Budapest, standard tánc, tánc iskola, tánc oktatás, gyermek táncoktatás, képzett táncoktató,standard tánc, versenytáncosok, latin táncosok, versenytánc egyesület,  társastánc,  haladó tánctanfolyam, tánc oktatás, táncverseny, hobby, latin, standard, versenytánc szintek, osztályok, versenytánc egyesület
Táncoló fiatalok