icon-small-light.png
FŐOLDAL
WWW.TANCLAZ.HU
  • tancversenyfelkeszitesversenytancoktatas.jpg

  • Latin Tánc Oktatás Versenytánc tanfolyam

  • VersenytancOktatasGyerekeknekFelnotteknek.jpg

  • Versenytánc tanfolyam tánciskola Budapest

  • StandardLatinTancoktatasVersenytanc.jpg

  • Versenytánc oktatás

FacebookTwitterFacebookIwiwGoogle Plus
Társastánc
Társastánc
Salsa
Salsa
Boogie-Woogie
Boogie-Woogie
Rock and roll
Rock and roll
Senior Tánctanfolyam
Senior Tánctanfolyam
Zumba
Zumba
West-Coast Swing
West-Coast Swing
Gyerek Táncok
Gyerek Táncok
Pilates
Pilates
Hastánc
Hastánc
Hip Hop
Hip Hop
Versenytánc oktatás - táncversenyre felkészítés - Budapest

A TÁNCLÁZ Tánciskola életében fontos szerepet tölt be a verseversenytanciskola.pngnytánc oktatás. Tánctanáraink kizárólag az ország legjobb táncosai lehetnek. Mindannyian magyar bajnoki döntősök, akik több országos bajnokot, területi táncbajnokot és diákolimpiai bajnokot nevetek már ki eddigi táncos karrierük alatt. 
A táncversenyek alkalmával a párosoknak egy előre betanult és szabályosan felépített koreográfiát kell bemutatniuk a pontozóbírók számára, amihez nélkülözhetetlen egy szakképzett tánctanár segítsége. VersenytancTanfolyamStandardLatinTancverseny.jpgSzabálytalan koreográfia miatt a döntnök kizárhat az aznapi versenyzésből. Akárcsak a táncosok által bemutatott soroknak a táncversenyen viselt ruhának is meg kell felelnie a szabályzatnak. Tánctanáraink ehhez is segítségetekre lesznek a magán táncóra alkalmával. A Magyar TáncSport Szakszövetség (MTASZ) hivatalos oldalán minden évben közzéteszi az aktuális évre vonatkozó tánc ruha és tánclépés szabályokat.

Természetesen ahhoz, hogy versenyre mehess, találnod kell egy hozzád illő táncpartnert. Ezzel kapcsolatban kérd bátran a tánctanárod segítségét. Ahhoz, hogy valakiből eredményes versenyző válhasson magán táncórákat célszerű, hogy vegyen szakképzett és eredményes tánctanárral.
Javasoljuk, hogy minden esetben nézz utána a tánctanárod addigi eredményeinek és csak azután válaszd ki, hogy kitől tanulsz, hisz a megszerzett tudás minősége egész életedre meghatározza a tánckarrieredet. A társastánc tánctanfolyam alkalmával a tánctanárnak a teljes csoport haladását kell szem előtt tartania, míg a tánc magánórán a páros vagy a egyéni órázás esetén a táncos érdekei a legfontosabbak. A tanár a versenytánc oktatás alkalmával megkeresi a páros erősségeit és olyan tánckoreográfiát készít, amivel a legkönnyebben és leggyorsabb idő alatt válhat eredményessé a tanítvány. A magán táncórákkal és a versenytánc tanfolyam egyéb részleteivel kapcsolatban további információkért, keress minket a tánc iskola központi elérhetőségein.

Az eredményes táncosok főbb ismérvei a következők: kitartás, győzni akarás, a tánc szeretete, tisztelet a tanárral szemben, elszántság és nyitottság.
Tánctábor Edzőtábor Társastánc Versenytánc Nyári Versenytáncos Oktatás.png

Gyere, táncolj és bulizz velünk nyári társastánc táborunkban!

tanctaborfooldalikon10.png   VERSENYTANCedzotabor.png

Tánciskolás táncverseny - Tánciskolás versenyek

tanciskolasversenyosztalyok.pngAmikor egy táncos eldönti, hogy versenyezni szeretne, több lehetőség közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt. A versenykönyvvel rendelkező táncosok az osztályos versenyeken, míg a tánciskolák tanfolyamaiba járók a tánciskolás táncversenyeken mérhetik össze tánctudásukat. Abban, hogy melyik fokozatot válaszd a táncoktató nyújt segítséget felkészülésetancversenyTanchirekTancegyesuletTancklubBudapest.JPGd alatt. A tánciskolás táncversenyek díjazása legtöbb eseteben Kupa, Érem, Oklevél és ajándékok. A tánciskolás táncversenyeken általában nincs sem figura megkötés, sem ruhára vonatkozó megkötés. A versenyszámokban a táncosokat a tánciskolák regisztrálják, ezért kérjük nevezési szándékoddal keresd fel tánctanárodat. Alábbiakban részletezzük a leggyakoribb tánciskolás táncverseny osztályokat.

ELSŐ VERSENYZŐ / ÚJONC - Ebben az osztályban az olyan tánciskolás vagy művészeti iskola 1,2 vagy 3-ik évfolyamába járó teljesen kezdő táncosok indulhatnak (pl: kezdő társastánc tanfolyam), akik egy versenyen sem vagy maximum 2 versenyen álltak eddig parkettre.
Első versenyző standard táncok: angol keringő, tangó, quickstepelsoversenyzoujonctancversenykiiras.png
Első versenyző latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, rumba, jive

KEZDŐ - A kezdő tánciskolás táncversenyeket azok számára ajánljuk, akik már versenyeztek 2 alkalommal. Ebben az osztályban a tánciskolák kezdő vagy középhaladó tanfolyamaiba járók és művészeti iskolák 1, 2 vagy maximum 3-ik évfolyamos táncosai mérik össze tudásukat.
Kkezdotancversenykiiras.pngezdő szinten a standard táncok: angol keringő, tangó, quickstep
Kezdő szinten a latin amerikai táncok: cha-cha-cha, rumba, jive

HALADÓ - A haladó szintű táncversenyre a tánciskolák haladó, szuper haladó és versenytánc előkészítő szintű csoportjaiba valamin a művészeti iskolák legalább 3-ik évfolyamába járó táncosai versenyeznek egymással. Itt már 4 táncot mutatnak be a versenyzők.
haladotancversenykiiras.pngHaladó szint standard táncokból: angol keringő, tangó, bécsi keringő, quickstep
Haladó szint latin-amerikai táncokból: cha-cha-cha, samba, rumba, jive

NYÍLT - A nyílt osztályba, mint az a neve is mutatja bárki nevezhet. A tánciskolás táncversenyeken a kezdőbb osztályokban (első versenyző / újonc, kezdő, haladó) versenykönyvvel rendelkező párosok ugyan nem indulhatnak, de a nyílt kategóriában igen.  Ebben az osztályban bárki indulhat aki magasabb szintű csoportba jár tánciskolákban, művészeti iskolában és a versenykönyvvel rendelkező D és C osztályosok is.
nyilttancversenykiiras.pngNyílt verseny standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, quickstep
Nyílt versenyen latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, jive

TANÁR-DIÁK - Vannak tánciskolás táncversenyek, ahol rendeznek Tanár-Diák versenyszámot is. Ebbe az osztályba, a tánctanfolyamokról bárki nevezhet tánctanárával. Itt a pontozóbírók kizárólag a táncos tudását figyelik, a tánctanár tudásszintje nem kerül értékelésre. A táncos a tanárával a táncos szintjének megfelelő osztályba (Első Versenyző / Újonc, Kezdő, Haladó, Nyílt) és a táncos életkorának megfelelő korcsoportba (Óvodás, Gyermek I-II, Junior I-II, Ifjúsági, 21 év alatti, FeltanardiaktancversenykiirasD.pngnőtt, Senior I-II-III) nevezhet. A táncok megegyeznek a különböző osztályok táncaival.

Az egyes tánciskolák vagy művészeti iskolák által megrendezett tánciskolás versenyek kiírásában eltérések előfordulhatnak, így elképzelhető hogy egyes táncversenyeken más-más táncok is részét képezhetik a versenyszám programjának. Ezzel kapcsolatban minden esetben tájékozódj előre a táncverseny kiírásának elolvasásával vagy kérj felvilágosítást tánctanárodtól.

standardversenytanctanfolyam.jpg  VersenyTancosokFelkesziteseBudapestenTanfolyam.jpg  LatinTancoktatasVersenytanc.jpg  TancversenyekFelkeszitesLatintancokbol.jpg

Osztályos táncversenyek - versenyosztályok - versenytánc

osztalyokfelfele2.pngAmikor egy páros elkezd versenyezni a versenyeken megelőzött párosok után pontokat kap. Alapvetően ahány párost előzött meg, annyi pontot  kap az adott versenyért. Ezeket a pontokat gyűjtögetve tud egyik osztályból egy magasabb osztályba menni. A pontok összegyűjtésén kívül a versenytánc szabályzatban meghatározott verseny számot és az Országos Bajnokságot is teljesítenie kell. 

"E" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (3 TÁNC)
standard táncok: angol keringő, tangó, quickstepeosztalytancverseny.png
latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, rumba, jive
Minden táncos karrierjét elkezdő páros E osztályban kezd. Itt még nem mind az öt táncot kell bemutatni. Standard táncokból bécsi keringő és slowfox, míg latin táncokból samba és paso doble nem szerepelnek a versenyeken. A versenyen a szabályzatban található kötelezően előírt figurákból álló koreográfiákat lehet csak táncolni. Ha egy táncos pár összegyűjti az 50 pontot, akkor automatikusan eggyel magasabb D osztályban folytatja a versenyzést.

"D" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (4 TÁNC)
standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, quickstepdosztalytancverseny.png
latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, jive
Az E osztály után a párosok D osztályban mérhetik össze tudásukat a mezőnnyel. A táncosoknak itt már egyel több táncban kell bizonyítaniuk, mivel latin táncokból a sambával, míg standard táncokból a bécsi keringővel bűvül a bemutatott táncok repertoárja. A feljebbjutáshoz a 15 verseny mellett 200 pontot kell összegyűjteni valamint részt kell venni az Országos Bajnokságon is. Minden szinten az Országos Bajnokság megnyerése automatikusan eggyel feljebbi szintre juttatja a táncpárt. 

"C" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)
standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstepcosztalytancverseny.png
latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
Akik  teljesítették a D osztályban előírt követelményeket, azok az egyel feljebbi C osztályban indulhatnak. Itt már min az öt táncot be kell mutatni a táncversenyeken. Az alapvető különbsége, hogy jóval több figura engedélyezett, illetve az MTASZ ruhaszabályzatában meghatározott módon csillogó táncruhában is parkettre léphetnek a versenyzők. C osztályból a feljebbjutáshoz a 15 verseny mellett 100 pontot kell összegyűjteni valamint részt kell venni az Országos Bajnokságon. 

"B" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)
standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstepbosztalytancverseny.png
latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
Azok a táncos párok, akik megszerezték a "basic" C osztályban a pontokat és teljesítették az egyéb követelményeket, magas osztályban folytathatják tovább versenyzésüket. Itt már nincs kötelező figurahasználat (lépéshatár), gyakorlatilag bármilyen szabadon választható elemekkel indulhatsz a táncversenyeken. Magas osztályban még többet enged a szabályzat és így a számodra leginkább tetsző ruhában mutathatod meg tánctudásodat a pontozó bíróknak.

"A" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)
standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstepaosztalytancverseny.png
latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive 
Alapvetően nincs különbség a B és A osztályos táncosok között. Magas osztály a javából, komoly párosokkal, akik már elkezdik építeni nemzetközi karrierüket is.

"S" OSZTÁLYOS TÁNCVERSENYEK (5 TÁNC)
standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstepsosztalytancverseny.png
latin-amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
A legmagasabb elérhető szint amatőr versenyzőként a versenytáncban, az ország legjobb táncosai. Más sportágakban ezt a szintet hívják NB 1-nek. Nemzetközi versenyeken és hazai ranglista versenyeken lépnek a tánctérre ezen osztály versenyzői. Legfontosabb hazai versenyük a Magyar Bajnokság.
A két legeredményesebb páros képviseli hazánkat a Világbajnokságokon és Európa Bajnokságokon. Tánciskolánk tanárai Kovács László és Kelemen Erika is ezen a szinten versenyeznek, nem kis eredménnyel, mivel már számos alkalommal képviselték Magyarországot ezeken a kiemelt fontosságú világversenyen.
                                                       www.kovacskelemen.com

LatinVersenytanc.jpg StandardVersenytanc.png LatinTancosok.jpg  StandardTancosok.jpg

Korosztályok, korcsoportok táncversenyeken 

TancversenyTarsastancVersenytanc.jpgMagyarországon a hivatalos táncversenyek a Magyar TáncSport Szövetség (MTASZ) által megrendezett versenyeket jelentik. A párosok különböző osztályokban, korcsoportokban és táncstílusokban állhatnak pakettre és mérhetik össze tudásukat a táncverseny pontozóbírói előtt a három alap versenytánc kategóriában, melyek standard, latin-amerikai és tíztánc versenyszámot jelentik. 

Korosztályok/korcsoportok jellemzése. Kortól függően a következő osztályokat különböztetjük meg versenytáncban. A világ táncsport szövetség WDSF oldalán további információkat találhatsz a táncversenyek korosztályairól itt.

GYERMEK 1 - 9 éves korig (2004-ben vagy az előtt született táncosok)
GYERMEK 2 - 10 - 11 éves korig (2002 vagy 2003-ban született táncosok)
JUNIOR 1 - 12-13 éves (2000-ben vagy 2001-ben született táncosok)
JUNIOR 2  - 14-15 éves (1998-ban vagy 1999-ben született táncosok)
IFJÚSÁGI - 16-18 éves (1995-ben, 1996-ban vagy 1997-ben született táncosok)
U 21- 21 év alatt (1992-után született táncosok)
FELNŐTT - 18 fölött (1994-ben vagy az előtt született táncosok)
SENIOR 1- a páros fiatalabb tagja legalább a 35 évet betöltötte (1978-ban vagy az előtt született táncosok)
SENIOR 2-a páros fiatalabb tagja legalább a 45 évet betöltötte (1968-ban vagy az előtt született táncosok)
SENIOR 3 - a páros fiatalabb tagja legalább a 55 évet betöltötte (a pár egyik tagja 1958-ban vagy az előtt született, a pár másik tagja 1968-ban vagy az előtt)

VersenytancEgyesulet.jpg  TancSportEgyesuletBudapestVersenytanc.jpg  BudapestiTancEgyesulet.jpg  TancklubBudapestVersenytanc.jpg

Standard versenytáncok tanfolyam - versenytánc felkészítés

angolkeringo.png tango.png becsikeringo.png slowfox.png quickstep.png

Standard versenytánc oktatás Budapest - Táncversenyek
Latin amerikai versenytáncok jellemzése

samba.png chachacha.png rumba.png pasodoble.png jive.png

Latin amerikai versenytánc oktatás Budapesten - Táncversenyzés
Versenytánc tanfolyamok - latin tánciskola és tánc centrum

versenytancoktatasbudapest.pngTánciskolánk egyik fő profilja a versenytáncosok felkészítése táncversenyre. Standard és latin-amerikai versenytánc tanfolyamaink órarendjével illetve magán táncórákkal kapcsolatban keress minket központi elérhetőségeinken! Telefon: 0630/644-8351 vagy e-mailben: tanc@tanclaz.hu                 

Versenytáncok - latin táncok - standard tánc - táncversenyek

LatinTancosokStandardVersenytancosPar.jpgA versenytáncok táncai a tánciskola életében év közben megtanult társastáncokat foglalják magukba. Az alapvető különbség a versenyzés és a tánciskolai társastánc tanulás között, hogy vannak olyan látványos és fontos elemek valamint technikai megoldások, amelyekre a tánctanfolyamok alkalmával nem jut idő, de a táncverseny alkalmával a pontozó bírók a tánclépések mellett ezeket megvalósítását is figyelik.

Táncversenyek alkalmával összesen tíz darab tánc tartozik bele a táncversenyek programjába. Vannak latin táncok és standard táncok. Versenyzői szinten különválasztjuk a standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep) és latin-amerikai (cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive) táncokat. Ha valaki mind a tíz táncból szeretne egyszerre versenyezni, akkor annak a versenytánc naptárból a tíztánc táncversenyeket kell kitűzni célul. 

TÁNCLÁZ Tánctábor versenytáncosoknak - versenytánc edzőtábor

A táncoktatás Budapesten folyik év közben a nyári tánc tábor helyszíneként viszont jellemzően egy vidéki várost választ a tánc iskola. Így a budapesti tánciskolák megszokott helyszínektől távol tartjuk az órákat.

A tánc tábor órarendjét tánc fajták / táncstílusok szerint alakítjuk ki. Külön órarendje van a legmagasabb szintű tánctanfolyam elvégzése után versenyzés mellett döntő párosoknak (versenytánc), és senior társas tánctanfolyam csoportjaiból érkezőknek is.

Minden csoportnak ( latin tánc, senior társastánc, versenytánc, salsa, boogie-woogie, stb.) van naponta közös óra, vezetett edzés és szabad gyakorlás, kicsi nyújtás - erősítés és sok strandolás. Emellett esti csapatépítő programok és egyéb szórakozási lehetőségek is rendelkezésre állnak. A könnyedebb lazításért pedig minden résztvevőnek jár egy kellemes masszázs is.

A versenyzők természetesebben nagyobb terhelést kapnak, hiszen nekik kötelező úszás, futás, több erősítés és még egy további edzés szerepel a napi programok között.

Az általunk helyszínül választott város közösségének is kedveskedünk. Nyitott élő zenés gyakorlással vagy akár egy komplett táncesttel. Ha ezen részt vesztek akkor akár a helyi tv-ben, rádióban és újságban is szerepelhettek. VERSENYTANCedzotaborfooldal.png
További részletekért keress minket központi elérhetőségeinken vagy látogass el a következő weboldalra:
www.kovacskelemen.com/tanctabor.html

Táncsport szövetségek a világban - WDC - WDSF

Jelenleg a nemzetközi versenytáncosok két nagy szövetségbe tömörülve versenyeznek a világon. Az egyik a WDC (World Dance Council), míg a másik a WDSF (World Dance Sport Federation). Mindkét szövetségnek vannak amatőr illetve profi kategóriában is versenyzői.

Magyarországon legtöbb versenytáncos az MTASZ (Magyar TáncSport Szakszövetség) keretén belül versenyezik, ami a WDSF tagja. A táncsport Világbajnokságokra és Európa bajnokságokra, ami a táncvilág legfontosabb versenyei a hazai ranglistaversenyeken és magyar bajnokságokon elért eredmény alapján a hazai tánc szövetség minden évben a két legjobb párosát delegálja.
Hazánkat latin-amerikai táncokból már többször képviselték ezeken a neves táncversenyen tánciskolánk versenytánc/társastánc tanárai Kovács László és Kelemen Erika versenytáncos páros.

WDC Amateur LeagueWorldAnceCouncil.jpg

WDC Professional League
WDSF Amateur League WDSFWorldDancesportFederation.png
WDSF Professional Division
MTASZ - Magyar TáncSport SzakszövetségMagyarTancSportSzakszovetseg.jpeg

 

latin amerikai tánciskola, versenytánc oktatás Budapest, standard tánc, tánc iskola, tánc oktatás, gyermek táncoktatás, képzett táncoktató,standard tánc, versenytáncosok, latin táncosok, versenytánc egyesület,  társastánc,  haladó tánctanfolyam, tánc oktatás, táncverseny, hobby, latin, standard, versenytánc szintek, osztályok, versenytánc egyesület

                         TÁNCLÁZ Tánciskola +36-30 / 644-8351 tanc@tanclaz.hu I www.tanclaz.hu