Tanár-Diák táncverseny felkészítés / Pro-Am tánc oktatás

Ki ne ismerné a híres Hölgyválasz (Shall we dance?) című filmet, amiben a jóképű Richard Gere régi vágyát szeretné teljesíteni és meg szeretne tanulni táncolni. Egy nap belép egy tánciskolába, ahol a gyönyörű Jennifer Lopez a tánctanár. A story innen már egyszerű, elkezdenek együtt táncolni és a végén még egy táncversenyen is elindunak!

De említhetnénk a népszerű Szombat esti láz, Dancing with the Stars vagy a Let’s Dance című televíziós műsorokat is, amikor a műsorok alap elképzelése, hogy egy teljesen amatőr táncolni vágyót egy profi tánctanár megtanít táncolni, de nem is akárhogy! A tánctanár olyan szintre fejleszti a táncos tánctudását, hogy a végén egy táncversenyen keretén belül is megmutatják tánctudásukat!

Ennek a versenyzési formának a hivatalos megnevezése a Pro/Am (Pro-Am or ProAm) ami arra utal, hogy egy profi (tánctanár) és egy amatőr (táncos) versenyeznek együtt. A Pro Am versenyzésnek a „hazája” vitathatatlanul az Amerikai Egyesült Államok, ahol olyan szintre fejődött a tanár diák táncversenyek világa, hogy szinte minden hétvégén lehetősége van a párosoknak versenyezni. A Pro-Am versenyzés és felkészülés által az amatőr táncos hihetetlen gyorsan tud fejlődni, mivel minden edzését, gyakorolását egy olyan profi táncos és edző felügyeli és vezeti, aki számára ugyanolyan fontos az eredmény, mint az amatőr táncosnak.
Magán a táncversenyen a pontozóbírók ugyan hivatalosan kizárólag a táncos tudását figyelik és pontozzák, azonban nyilvánvalóan egységet kell alkotni. Minél egységesebben táncol a páros, annál jobb lesz az eredmény, ezért a sok gyakorlás és tudás fejlesztés meghozza gyümölcsét.

Ha szeretné Te is csillogó ruhákban táncversenyen táncolni, akkor ne várakozz, hívj minket és mi segítünk megvalósítani álmaidat!

shadow

Tánár Diák táncverseny felkészítés - Pro-Am táncverseny - Pro-Am táncoktatás

Magán táncóra - 8000 Ft

Szeretnél felkészülni egy Tanár Diák táncversenyre? Tánctanáraink magán táncoktatás keretén belül tanítják meg számodra a táncokat és az azok megvalósításához szükséges technikai szempontokat. A magán táncoktatás díja tánciskolánkban 8000 Ft / 60 perc, amihez teremhasználati díj társul. Ennek díja alkalmanként 2000-3500 Ft.

shadow
Minőség garancia

Számunkra fontos, hogy jó eredményt érj el és hogy minden táncosunk számára korosztálytól és tudástól függetlenül minsőségi tánctudást biztosítsunk, így ennek érdekében tánciskolánkban kizárólag kiemelkedő eredményeket elért tánctanárok tanítanak. Ha neked is fontos a minőség, akkor válasz minket é smi segítünk megvalósítani álmaidat!

shadow
Egyéni órarend

A Tanár Diák táncversenyre való felkészítés magán táncórák keretén belül történik, így az órarend teljes mértékben alkalmazkodik a Te egyedi elképzeléseidhez és időbeosztásodhoz. Tánctanáraink a hét minden napján akár hétvégén is, reggel 8 órától este 22 óráig állnak rendelkezésedre. Az órákat velük kell egyeztetnek, amikorra neked megfelelő.

shadow
Tánctechnikai alapok

Annak érdekében, hogy egy táncversenyen jó eredményt érj el, nem elegendő letáncolni az adott tánckoreográfiát, hanem bizonyos tánctechnikai szempontoknak is meg kell felelned úgy mint zeneiség, vezetés-követés, kivitelezés és még sok minden más. A táncok korrekt technikájának megtanulásában segítségedre lesznek a tánctanárok a magán táncórákon!

shadow

Táncverseny felkészítés

Maga a Pro Am vagy más szóval Tanár Diák tánc lényege a táncversenyeken való megmérettetés. Az amatőr táncos azért táncol a profi tánctanárral, hogy tánctudásukat közösen egy táncversenyen is megmutathassák. Ilyen Pro Am táncversenyek elég gyakran vannak, ezzel kapcsolatban a tánctanárod fog tudni majd segíteni neked, hogy mikor és hol tudtok versenyezni.

shadow
Egyéni koreográfiák

A táncversenyeken különbözü osztályok és korosztályok vannak, ahol más-más tudásszintű koreográfiákat kell bemutatni de minden esetben személyre szabott eleket tanítunk. A kezdő szinten nyilván egyszerűbb tánclépések vannak, míg az „Open” táncversenyeken nincs figurára való megkötés, így gyakorlatilag akár olyan elemeket is táncolhatsz, mint az igazi nagy táncosok.

shadow

Tánciskolánk magán táncoktatás és egyéni táncóra helyszínei

EUROPEUM BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
1088 Budapest Blaha Lujza tér 5.
(első emelet Deichmann mellett)

A TÁNCLÁZ Tánciskola magán táncóráit foglalhatod akár a tánciskola központi termébe is, ami a belváros egyik legforgalmasabb csomópontjában a Blaha Lujza téren az Europeum Bevásárlóközpontban található. A tánciskola könnyen megközelíthető az M2 valamint M4 metrókkal, a 4, 6, 28, 28A, 37, 37A, 62 villamosokkal vagy a 5, 7, 7E, 8E, 99, 108E, 110, 112, 133E, 178, 217E-as buszokkal valamint a 74-es trolival. Autóval érkezők számára jó hír, hogy a bevásárlóközpontban hatalmas parkoló garázs található, így parkolóhely könnyedén található!

ROXY STÚDIÓ
1136 Budapest Tátra utca 4.

Egyéni táncórákra és a tanár diák táncverseny felkészítésre az egyik kedvelt táncterem a Jászai Mari térnél található. A kisebb mértű, légkondicionálóval és tükörrel felszerelt tánctermekben a magán táncoktatás alatt kizárólag a tánctanár és a táncos tartózkodik, így garantáltan semmi sem zavarja majd a nyugod felkészüléset a táncversenyre. Tömegközlekedéssel egy megállóra található a Nyugati pályaudvartól (M3), így könnyen megközelíthető a 4, 6 villamosokkal, 9, 91, 191, 291-es buszokkal és a 75, 76 trolival. Parkolóhely könnyen található a környező utcákban.

Gyakori kérdések a Pro Am / Tanár Diák táncverseny felkészítéssel kapcsolatban

Milyen költségekre kell, hogy számoljak ha Pro Am táncversenyre szeretnék felkészülni?

A táncversenyre való felkészülés érdekében magán táncoktatás keretén belül készíti fel a tánctanár az amatőr táncost. Valójában ez a legintenzívebb módja magának a tánctanulásnak, mivel így a táncoktató a táncosnak személyre szabott információkkal tudja segíteni a felkészülését. Egyedi koreográfiát készítenek, megtanulják az egyes táncok tánctechnikai szempontjait és egyeztetnek sok sok olyan egyéb elképzelést, amik a táncversenyek világában fontosak. A táncversenyeknek ezen felül van egy nevezési díja ami versenyenként eltérő, így ezzel kapcsolatban a tánctanárral kell egyeztetni, aki meg tudja mondani, hogy az adott tanár diák táncversenyre ez milyen költség. A tánctanár számára az adott napi táncversenyzésért egyedi megállapodás szerinti díjat kell fizetni. Tömören ezekre kell felkészülnie annak, aki egy pro am táncversenyen szerete elindulni.

Ki indulhat ilyen Tanár-Diák táncversenyen?

Gyakorlatilag bárki. A Pro Am táncversenyeken különböző tudásszintek és különböző korosztályok vannak meghatározva, így mindenki számára tudunk olyan táncversenyt és kategóriát ajánlani, amire érdemes felkészülnie. Szóval mindegy, hoyg hány éves vagy, mindegy hogy táncoltál-e már előtte, gyere el és tánctanáraink neked is segítenek felkészülni és olyan szinten megtanulni táncolni, hogy elindulhass el táncversenyen!

Mennyi idő alatt tudok felkészülni egy Tanár Diák táncversenyre?

A felkészülési idő sok mindentől függ. Befolyásolja, hogy heti hány alkalommal tudsz jönni táncolni, mennyi időt tudsz egy-egy alkalommal rűfordítani a táncra és még sok más, de fontos, hogy itt nem számít a tehetség. Tánctanáraink feladata az, hogy megtanítsák neked mit és hogyan kell letáncolni annak érdekében, hogy jól táncolj és jó eredményt érj el egy táncversenyen. Alapvetően azt tudjuk elmondani, hogy a kezdő szintű táncversenyekhez szükséges információkat akár már 2-3 hónap alatt elérheted.

Milyen ruhában kell egy Pro Am táncversenyre menni?

Egy Pro Am táncversenyen nincs ruhára való megkötés, abban táncolsz amiben csak szeretnél, azonban meg kell jegyeznünk hogy egy jó ruhaválasztás nagymértékben hozzásegít a jó eredmény eléréséhez. Egyes ruhák eltakarnak dolgokat másik ruha megoldások pedig kiemelnek dolgokat. Hogy egy kicsit konkrétabban is leírjuk. Ha a táncosnak szép lábai vannak, akkor nyilván egy rövidebb táncruhát javaslunk, míg azoknak akik egy kis túlsúllyal rendelkeznek bővebb ruha a jó választás. De ne aggódj a ruhaválasztás miatt a tánctanárok erre is tökéletesen fel vannak készítve és segítenek neked a ruhaválasztásban!

Túlsúlyos vagyok, nekem nem állna jól a tánc.

El sem hinnéd, hogy milyen sokan mondják ezt a valóságban azonban ez egy kicsit sem számít. Egy táncversenyen a pontozóbírók nem a testalkatot nézik, hanem a tánctudást. Minél többet gyakorolsz annál jobb táncos leszel és egy versenyen ez számít. A minőséget pontozzák és nem a testalkatot, az a testépítés. Szóval egy szó mint száz ezt felejtsd el és táncolj meg gyakorolj minél többet és meglátod meglesz az eredménye.

Én nagyon botlábú vagyok és még hallásom sincs.

Általában amikor valaki még életében nem táncolt akkor ezt érzi. A fontos viszont azt megérteni, hogy tánctanárhoz nem azok mennek első sorban akik tudnak táncolni hanem azok, akiket meg kell tanítani táncolni. A lényeg pontosan az, hogy a tánctanáraink segítsenek neked megtanulni a lépéseket és a tánctechnikát és az általuk megszerzett tudás alapján már neked is menni fog. Hidd el, nálunk garantáltan megtanulsz majd táncolni és olyan dolgokat fogsz megvalósítani, amiket nem is gondoltál volna magadról! Gyere el próbáld ki, meglátod imádni fogod!

táncverseny felkészítés, pro am tánc, tanár diák tánc, táncoktatás kezdőknek
Milyen korosztályok vannak a Pro Am táncversenyeken?

A korosztály szerinti besorolásnál minden esetben csak a táncos életkorát veszik figyelembe, a tanár életkora nem számít.

 • Gyerek: 12 év alatt
 • Junior: 13-15
 • Ifjúsági: 16-18
 • Felnőtt: 18-35
 • Felnőtt B: 35-50
 • Senior I: 50-70
 • Senior II: 70+
Milyen tudásszintek vannak egy Tanár Diák táncversenyen?

A különböző tudásszinteken más-más tánclépések engedélyezettek. Mivel ezt nagyon hosszú lenne leírni, így ebben kérd tánctanárod segítségét a magán táncórákon!

 • Kezdő
 • Bronz (Bronze – tovább bontható: Pre-Bronze, Bronze, Full Bronze, Open Bronze)
 • Ezüst (Silver – tovább bontható: Pre-Silver, Silver, Full Silver, Open Silver)
 • Arany (Gold – tovább bontható: Pre-Gold, Gold, Full Gold, Open Gold)
 • Nyílt bajnokság
Milyen táncstílusok vannak a Pro Am táncversenyeken?

Valójában a táncos és a tánctanár közösen választják ki, hoyg melyik táncokból szeretnének táncparkettre lépéni eg ytanár diák táncversenyen. Az alap kategóriák a következők.

 • Nemzetközi Latin (cha cha, samba, rumba, paso doble, jive)
 • Nemzetközi Standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow fox, quickstep)
 • American Rhythm (cha cha, mambo/salsa, bolero, west coast swing)
 • American Smooth (angol keringő, tangó, bécsi keringő, foxtrot, argentin tangó)

Tipikus Pro Am / Tanár Diák táncverseny típusok

Amikor a táncos párban állnak táncparkettre, akkor egyszerre több táncpárral kell megmérettetniük tudásukat. Egyszerre több amatőr-profi táncospár versenyzik. Az egyszerre parketten lévő párosoknál az amatőr táncost veszik csak figyelembe, így az egymás ellen versenyző táncosok tudásszintje és korosztálya megegyezik. Szóval nem kell félni, hogy valaki mondjuk 40 évesen egy 20 éves táncos ellen kell, hogy versenyezzen.

Csoportos táncversenyek

Single Dance (egy tánc verseny) – A Pro Am versenyzés nagyon nagy előnye, hogy ha a táncos gyorsan szeretne elkezdeni versenyezni de az idő rövidsége miatt csak egy táncból tud felkészülni, akkor azzal az egy tánccal is lehetősége van versenyezni. A Single Dance lehet basic szinten is de akár Open szinten is, így ha valaki nagyon komoly és összetett korográfiát tud táncolni de csak Cha-cha-cha táncból, akkor ezzel is el tud indulni, így az ő versenyszáma az Open Cha-cha-cha Single Dance lesz.

Scolarship (több tánc versenye) – Ha a táncos már több táncból is fel tud készülni, akkor más Scolarship kategória érvényes rá. Ez gyakorlatilag ugyanolyan, mint a hagyományos osztályos táncverseny, mint pl E, D vagy C osztályos táncversenyek, amikor is a táncosok 3, 4 vagy 5 tánc bemutatásával versenyeznek egymás ellen.

Basic Latin Scolarship (BLS) fajtái:
– BLS-Bronze: cha-cha-cha, rumba, jive
– BLS-Silver: cha-cha-cha, samba, rumba, jive
– BLS-Gold: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive

Basic Standard Scolarship (BSS) ugyancsak 3 féle lehet:
– BSS-Bronze: keringő, tangó, quickstep
– BSS-Silver: keringő, tangó, foxtrot, quickstep
– BSS-Gold: keringő, tangó, bécsi keringő, foxtrot, quickstep
Open Latin Scolarship és Open Standard Scolarship csak 5 tánc lehet.

Szóló táncversenyek

A szóló táncversenyek a táncparketten csak az adott táncos pár (tanár és diák) mutatja be tánctudását. Ugyanúgy, mint a többi versenyszámban itt is továbbjutásért versenyeznek a táncosok az elején, majd a végén a pontozó helyre pontozzák a versenyzőket és így döntik el a végeredményt. A szóló versenyen való indulás akkor jó választás ha a párosnak van egy kedvenc zeneszáma és a koreográfiájukban vannak egyedi elemel (emelés, egyedi show elem, művészi stíus, stb.) amivel szeretne versenyezni, mivel itt minden megengedett, ezért az ilyen szóló táncversenyen nagyon magas nívőt képviselnek és nagyon élvezhetőek a nézők számára is.

Pro Am táncverseny videók
shadow
shadow
shadow