Pilates oktatás - Pilates torna - Kezdő pilates - Streching

PILATES TANFOLYAMOK

Jelenleg nincs Pilates tanfolyamunk, de hamarosan újra indítunk.

Helyette javasoljuk számodra a következő jelenleg futó táncóráink valamelyikét:

Hogy ne maradj le új kurzusainkról, javasoljuk hogy kövesd tánciskolánk facebook oldalát és értesülj elsőként az órákról vagy látogass vissza weboldalunkra később.

Egyéb felmerülő kérdésed esetén, keress minket központi elérhetőségeinken.

Órarend
shadow

A pilates torna egy olyan komplex mozgásforma, mely megerőltetés nélkül fejleszti izmaid és ízületeid ellenálló képességtét valamint egy sérülésnél azok regenerálódását. A pilates torna kezdőknek is ajánlott, mivel már kezdő szinten is komoly segítséget nyújt a hát és gerinc panaszok mellett a reumatikus és ízületi betegségek orvoslásában.
A folyamatos pilates órák által erősebbé és szálkásabbá válik izomzatunk, a pilates gyakorlatok által a hasizom mellett a fenék is megerőltetés nélkül, teljes mértékben átformálható.
A pilates órák nagy hasonlóságot mutatnak a jóga órákkal is. A modern orvoslási ismereteket és az ősi mozgáskultúra eszközeit keresztezi a pilates, melynek gyakorlatai alatt az egyenletes légzéstechnika segítségével fejleszthetjük a gerincet stabilizáló izomokat és a mélyizmokat is. Ha egy olyan mozgásformát keresel, amivel már néhány alkalom után jobb közéretet érsz el, akkor számodra a pilates oktatásokat ajánljuk.
Nem kell félni, mindenkinek menni szokott, már az első pilates oktatás után Te is sokkal jobban fogod érezni magad.
A pilates gyakorlatok ellazítanak és speciális légzéstechnikájának köszönhetően megnyugtat, így könnyebben fogod tudni feldolgozni a mindennap érő stresszhelyzeteket. Ne várakozz, gyere és tegyünk együtt az egészségedért! Tanfolyamainkhoz bármikor csatlakozhatsz előképzettség nélkül is, tánctanáraink segítenek számodra behozni a lemaradást!

Pilates torna kezdőknek, pilates oktatás, pilates studio Budapest

Pilates bérlet - 9900 Ft

Budapesten induló kezdő pilates oktatásaira havi bérlet váltható, melynek díja idén kedvezményesen 9900 Ft / fő. Remek ár, kiváló csapat, egészség!

shadow
Pilates órajegy - 3500 Ft

Ha még nem döntötted el, hogy melyik táncstílusunk érdekel legjobban, gyere el és próbáld ki az első alkalmi jeggyel 3500 Ft-ért! és nézdm eg, milyen a pilates!

shadow
Pilates órarend

Kezdő pilates oktatást keresel Budapest belvárosában? Jó helyen jársz!Tekintsd meg órarendünket és látogass el iskolánk pilates tanításaira már a héten!

shadow
Minőség garancia

Olyan pilates stúdiót keresel, ahol minőségi órákban lesz részed? Akkor megtaláltad, mivel nálunk ez a legfontosabb szempont! Gyere el és meglátod!

shadow
Folyamatos becsatlakozás

Már elkezdődött a tanfolyam és nem tudtál eljönni az első pilates oktatásokra? Semmi baj, mivel a pilates oktatásokra folyamatos becsatlakozást biztosítunk!

shadow
Jelentkezés az órákra

A pilates tanfolyam oktatásaira való jelentkezéshez nincs más teendőd csak elküldeni számunkra e-mailben a nevedet vagy felhívni minket telefonon.

shadow

Tánciskolánk pilates oktatásainak helyszínei

EUROPEUM BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
1088 Budapest Blaha Lujza tér 5.
(első emelet Deichmann mellett)

A TÁNCLÁZ Tánciskola budapesti pilates oktatásai a belváros egyik legforgalmasabb csomópontjában a Blaha Lujza téri Europeum Bevásárlóközpontban kerülnek megrendezésre. A tánciskola könnyen megközelíthető az M2 valamint M4 metrókkal, a 4, 6, 28, 28A, 37, 37A, 62 villamosokkal vagy a 5, 7, 7E, 8E, 99, 108E, 110, 112, 133E, 178, 217E-as buszokkal valamint a 74-es trolival. A tanfolyamra autóval érkezők számára jó hír, hogy a bevásárlóközpontban hatalmas parkoló garázs található, így parkolóhely könnyedén található!

Mire jó a pilates torna?

 • a pilates segít az egészséges testsúly megtartásában
 • feszessé teszi izomzatunkat és stabilizálja a törzset
 • hátfájdalom és derékfájdalom leküzdésére
 • növeli a test hajlékonyságát
 • mozgásszervi panaszok esetén segít regenerálódni
 • ellenállóvá tesz, így segít megelőzni a sérüléseket

Miért jó a pilates?

 • A pilates torna azért remek választás, mert
 • egyedül, pár nélkül is lehet járni a pilates oktatásokra
 • korra való megkötés nélkül látogatható
 • egy remek kikapcsoló és egészséges mozgásforma
 • javítja az anyagcserét és az ízületek hajlékonyságát
 • nem emelgetsz nagy súlyokat, így kíméli a gerincet
 • fejleszti a testtudatot

Pilates kismamáknak

Mivel a pilates a fittnessel ellentétben nem az ugrálásról szól, hanem az egyenletes erősítésről, kimamáknak is nyugodt szívvel ajánljuk. Szülés után segít regenerálódni energizálni és újra formába hozni a testet.

Kinek jó a pilates oktatás?

Rendszeres pilates gyakorlatokkal a testtartás függőleges irányba megnyúlik, így kifelé is magabiztosabb képet mutat az, aki pilatesre jár. A pilates alapvetően a test saját súlyával dolgoztatja meg izmainkat. Az oktatás ideje alatt végig figyelni kell az izmok (főként a hasizmok és a gerin környéki izmok) tónusban tartására, így a torna közben törzsünk folyamatosan stabil pozícióban van.
Nyugdíjasoknak, kismamáknak, élsportolóknak és hétköznapi dolgozó embereknek is egyaránt ajánjuk a pilates torna gyakorlatokat!

 • A pilates torna jó választás azoknak, akiknek
 • fontos az egészséges életmód
 • nyugalomra és test és lelki harmóniára vágyik
 • aki nem szeretne egy zumba fitness órán végigugrálni
 • eleged van a napi stresszből és fáj minden testrészük
 • ülőmunkától már elege van mindenből
 • jelentősen segít a koncentráció képesség javításában
 • testi, lelki és szellemi egyensúlyt teremt
 • segítségre szorulnak mozgásszervi regenációban
 • szüksége van egy kis extra energiára a hétköznapjaihoz

Gyakori kérdések a pilates oktatásaival kapcsolatban

Mi az a pilates? Egy egy tánc?

Nem igazán. A pilatesnek semmiköze a tánchoz. Inkább egy speciális gyakorlatokból összeállított mozgásforma vagy ha jobban tetszik torna, ami segít megőrizni a test egészségét. Lazítja és egyben feszesíti az izmokat, segít a jobb tartás elérésében és légzésgyakorlatai által javítja a szervezet oxigénellátását, ezéltal járulva hozzá a napi stressztűrő és teljesítőképesség növekedéséhez. Röviden összefoglalva a pilates úgy segít relaxálni hogy közben erősíti is a testet.

Mi a különbség a pilates és fitnessz között?

A pilates alapvetően nem fitnesz program, hanem inkább egy olyan kidolgozott mozgásforma, mely segít egy a mai korban elfogadott vékonyabb és izmosabb testalkat elérésében. A pilatest gyakorlók között sokan vannak, akik az egész napi ülőmunka okozta hatások ellen szeretnének kipróbálni egy olyan módszert, ami hátizomfájdalmaikat és izomgörcseiket enyhíti vagy oldja meg teljesen. A kondi termekben használt módszerekkel főként az izom növelés a fő cél, míg a pilates tornában szálkásítás és a flexibilitás.

Férfiak is járnak pilates oktatásokra?

Ez talán az egyik leggyakoribb kérdés a pilates tornával kapcsolatban. A pilatesre sokan női tornaként gondolnak, azonban a valóságban ez nem így van. Az izomzat lazítása és fejlesztése mindenki számára fontos, legyen az egy napi sok órát irodában dolgozó ember vagy egy profi sportoló. Az egyedüli tény, hogy a pilates órákon többen vannak a hölgyek, ami akár ismerkedési lehetőséget is jelenthet.

Milyen korosztálynak ajánljátok a pilatest?

Mivel a pilates nem egy erősítő torna óra, hanem inkább az egészség megőrzés a fő szerepe, így korra való megkötés nélkül mindenkinek ajánljuk, aki szeretne harmoniát elérni önmagával szemben úgy , hogy közben szebb tartást és jobb testalkatot is szerezzen.

Mit vigyek magammal a pilates oktatásra?

Nem szükséges semmi külnleges dolgot magaddal hozni a kezdő szintű pilates oktatásokra. Mint tánciskolánk minden tánctanfolyamán itt is a kényelem a legfontosabb. A pilates gyakorlatok zokniban vannak végrehajtva, így még cipő sem szükséges a foglalkozásokra. Egy törölköző azért nem árt ha van nálad!

Hogyan néz ki egy pilates oktatás nálatok?

A pilates torna órák elején egy rövid bemelegítéssel kezdünk, ami a meghúzódások elkerőlésének érdekében fontos. Ezek után a pilates egyik legfontosabb része következik a légzőgyakorlatok, melyek segítenek az ellazulásban. Ezek után a résztvevők megtanulják az újabb pilates gyakorlatokat, melyeket az oktatók segítenek kivitelezni. Az órák végén ismétléssel zárunk, így semmit sem fogtok elfelejteni.

pilates oktatás, pilates tanfolyam

Pilates videók

shadow
shadow
shadow
Tippek a pilates oktatásokhoz

Az első pilates óra mindenkinek új és tapasztalatlan érzés, így kicsit félve érkeznek. Ez természetes, ettől ne félj oktatóink segíteni fognak és a kezdetektől elemről elemre tanítják meg számodra is a legfontosabb pilates gyakorlatokat és technikákat. Gyere el, vesztenivalód tényleg nincs! Meglátod már az első óra után magabiztosabban és nyugodtabban térsz vissza hozzánk!
A heti rendszeres pilates torna gyakorlatok segítségével könnyedén szinte megerőltetés nélkül fogod leadni a fölösleges kilókat úgy, hogy közben még a testtartásod is javul.
A pilates többek között azért olyan népszerű, mert nem csak megerősíti az izmokat, de mellette mentálisan is segít felkészülni a napi stressz okozta nehézségekre. Oktatóink minden táncórán nagy figyelmet fordítanak mindenkire, így nyugodt légkörben és kellemes hangulatban tölthetsz el egy-egy órát a pilates tornával.