Hastánc oktatás Budapest - Kezdő hastánc tanfolyam

HASTÁNC TANFOLYAMOK

Jelenleg nincs hastánc tanfolyamunk, de hamarosan újra indítunk.

Helyette javasoljuk számodra a következő jelenleg futó táncóráink valamelyikét:

Hogy ne maradj le új kurzusainkról, javasoljuk hogy kövesd tánciskolánk facebook oldalát és értesülj elsőként az órákról vagy látogass vissza weboldalunkra később.

Egyéb felmerülő kérdésed esetén, keress minket központi elérhetőségeinken.

Órarend
shadow

Budapesti tánciskolánk folyamatosan indít kezdő hastánc tanfolyamokat Budapest több helyszínén. A hastánc nem csupán egy mindenki számára könnyen elsajátítható kellemes és egészséges mozgásforma, de tánciskolánk hastánc csoportja igazán jókedvű és lelkes emberekből áll, ahol új barátokat is szerezhetsz.
A hastánc órára semmilyen ruházati megkötés nincs, még tánccipőre sem lesz szükséged, mivel egy zokniban is remekül fognak menni a különböző hastáncos gyakorlatok.
Az oktatásokon a kor és a testalkat nem befolyásoló tényező. Gyere el akkor is nyugodtan ha egy kicsi túlsúllyal rendelkezel, mivel a hastáncban ez semmilyen hátrányt nem jelent számodra. A folyamatos gyakorlás és a tánc iránti elszántság segítségével bárki elsajátíthatja a legfontosabb mozdulatsorosokat. A hastánc minden nőnek kortól és testalkattól függetlenül segít a testtudat kialakításában könnyebbé teszi a lelket, erősíti a hasizmokat és a hátizomokat, ami egyértelműen hozzásegít a boldogabb és kiegyensúlyozottabb élethez.
Ha szívesen csatlakoznál hozzánk és megtanulnál egy igazán érdekes táncot, akkor itt a helyed! Gyere el akár már a következő órára és tapasztald meg milyen szuper érzés ismerni a hastáncot. Meglátod az órák végére testileg és lelkileg feltöltődve sokkal kellemesebb hangulatban fognak telni a napjaid és a stresszes hétköznapokat könnyebben fogod majd fel.

Hastánc tanfolyam, hastánc tanulás és hastánc kezdőknek Budapesten

Havi hastánc bérlet - 9900 Ft

A legkedvezőbb árú budapesti kezdő hastánc tanfolyamot keresed? Nálunk 9900 Ft-ért egy hónapig hastáncolhatsz! Gyere és csavard a csípőd velünk!

shadow
Hastánc óra - 3500 Ft

Nem döntötted még el, hogy a hastánc tanfolyamot keresed-e? Gyere el és próbáld ki alkalmi jeggyel csak 3500 Ft-ért a hastánc órát. Ennyiért neked is megéri!

shadow
Hastánc órarend

Hastánc tanfolyamaink órarendje itt érhető el. Ha nem találsz megfelelő időpontot látogass vissza később, hastánc csoportjaink folyamatosan indulnak!

shadow
Minőség garancia

Nálunk a minőségi táncoktatás az egyik legfontosabb szempont. Ha számodra is, akkor ne keresgélj tovább hanem gyere és csatlakozz hastánc tanfolyamainkhoz!

shadow
Folyamatos becsatlakozás

Budapesti iskolánk hastánc csoportjai folyamatosan várnak. Ne várj a következő tanfolyam kezdésig, bármikor becsatlakozhatsz és már kezdődhet a hastánc!

shadow
Jelentkezés az órákra

Hastánc oktatásainkra elegendő előre jelentkezned e-mailben vagy telefonon nem kell eljönnöd. Táncolj akár már ma este velünk!

shadow

Tánciskolánk hastánc tanfolyamainak helyszínei

EUROPEUM BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
1088 Budapest Blaha Lujza tér 5.
(első emelet Deichmann mellett)

A TÁNCLÁZ Tánciskola budapesti hastánc tánctanfolyamai a belváros egyik legforgalmasabb csomópontjában a Blaha Lujza téri Europeum Bevásárlóközpontban kerülnek megrendezésre. A tánciskola könnyen megközelíthető az M2 valamint M4 metrókkal, a 4, 6, 28, 28A, 37, 37A, 62 villamosokkal vagy a 5, 7, 7E, 8E, 99, 108E, 110, 112, 133E, 178, 217E-as buszokkal valamint a 74-es trolival. A tanfolyamra autóval érkezők számára jó hír, hogy a bevásárlóközpontban hatalmas parkoló garázs található, így parkolóhely könnyedén található!

Hastánc tanfolyam kezdőknek

Ha nem rendelkezel semmilyen táncos előképzettséggel, viszont szívesen megtanulnál egy olyan egészséges mozgásformát, ami az egész testet átmozgatja akkor gyere el és próbáld ki hastánc tanfolyamainkat. A hastánc közben könnyedén kibontakoztathatod nőiességed jegyeit és harmóniát szerezhetsz önmagaddal. Tánctanfolyamainkon egy jó közösségbe kerülsz, ahol új és értékes barátságokat szerezhetsz. A hastánc amellett, hogy fejleszti az egyensúlyérzékedet, javítja a testtartásodat, ritmusérzékedet és mozgáskoordinációdat, segít kikapcsolni és ellazulni a stresszes mindennapokban. Ha szereted a kellemesen nyugtató ugyanakkor rendkívül inspiráló keleti zenéket és szívesen elsajátítanál olyan izolációs gyakorlatokat, melyek amellett, hogy erősítik a tested valamint feszesebbé teszi a hasadat, akkor itt a helyed! Hastánc oktatásaink után garantáltan magabiztosabbnak fogod magad érezni és a zenére mozogva könnyedén sikerül majd leadnod pár kilót.

Miért jó a hastánc?

 • Segít testileg és lelkileg is harmóniába kerülni önmagaddal
 • Kiegyensúlyozottabbá és magabiztosabbá válsz
 • A hastánc komolyabb megterhelések nélkül is karcsúsít, remekül karban tartja a testedet és fejleszti az izomzatodat
 • Kibontakoztathatod nőiességedet
 • Szebb lesz a járásod, testtartásod és kisugárzásod ha hastáncolsz
 • Nyugtató hatása révén segít leküzdeni a szülési folyamatokat
 • Szülés után segít a hasizom regenerálódásban
 • Ellazít és segít könnyebbé tenni a stresszes napokat, hozzájárul a könynebb elalváshoz
 • Remek társaságba kerülsz ha ellátogatsz tánciskolánk hastánc tanfolyamaira
 • Segít beállítani a női menstruációs ciklusokat és csökkenti az azokkal járó kellemetlenségeket
 • Depressziós és letargikus tünetek remekül orvosolhatóak hastánccal
 • Kibontakoztathatod magadat, mivel a hastánc az önkifejezés egyik művészi formája
 • Mivel a koreográfiákon túl sok az improvizáció, fejleszti kreativitásodat és fantáziádat

Kezdő hastánc oktatás

A kezdő hastánc tanítás alkalmával a táncórák rövid bemelegítéssel és ráhangolódással kezdődnek. Ezek után olyan speciális gyakorlatokat tanítunk, melyek segítik a hastáncban fontos izolációs mozgásokat és elősegítik a test dekoratív kiakulását mozgás érdekében. Ezután következik a helyes testtartások és beállások gyakorlása valamint a hastáncban használt alapvető lépések elsajátítása. A hastánc tanfolyam későbbi részében pedig a teljes koreográfia megtanulás a cél. Az oktatás végén nyújtás gyakorlatok és lazító feladatok segítenek ellazulni.

Haladó hastánc oktatás

Haladó hastánc óráinkat azoknak ajánljuk, akik már ismerik az alapvető hastáncos mozdulatokat lépéskombinációkat és szeretnének fejlődni az egyes technikai elemekben. Ha szívesen tanulnál a forgásokról, kar és lábtechnikáról valamint rázástechnikáról és szeretnéd az egyes eszközök (fátyol, legyező, ízisz-szárny, kard, bot vagy ujjcintányér) helyes használatát jobban megtanulni, akkor a haladó szintű hastánc tanfolyamunkba várunk szeretettel.
Az órák tematikájának felépítése hasonlít a kezdő órákéhoz, azonban itt minden nap egy egy témakörrel vagy technikai alapelvvel foglalkoznak a táncosok.

Gyakori kérdések a hastánc oktatással kapcsolatban

Mennyi időre van szükségem, hogy megtanuljam a kezdő hastánc figurákat?

Nagyon sokat számít, hogy mennyi időt fordítasz a gyakorlásra. Általánosságban tudjuk elmondani, hogy ha fél évig folyamatosan a hastánc tanfolyam résztvevője vagy, már kész leszel bemutatni magadtól is egy-két koreográfiát és alap szinten képes leszel rögtönözni is. Természetesen ha magasabb szintig szeretnél eljutni a hastánccal, akkor van lehetőség tovább fejleszteni magadat. A hastánc tipikusan az a műfaj, ahol nem az számít, hogy mennyi idő alatt tanulsz meg egy koreográfiát, hanem az, hogy milyen minőségben tudod előadni azt.

Mennyit tudok fogyni a hastánctól?

A hastánc oktatás alatt elégetett energiára vonatkozóan pontos adatok nincsenek. Ami viszont biztos, hogy a hastánc alatt már a kezdők szintjén is rengeteg mozgást indítunk a központból, ami a hasizmaidat nagymértékben erősíti, ezzel eltűnnek a felesleges kilók. A rendszeres mozgás által felgyorsulhat az anyagcsere, ami hozzásegít a kellemes testsúly eléréséhez.

Milyen ruhát javasoltok a hastánc tanfolyamra?

A lábbeli használatra leginkább kezdő szinten mezítláb vagy egy kényelmes zokni a legjobban megfelelő viselet. Haladóbb szinten érdemes beruházni egy gyakorlócipőbe is. Ruha szempontjából a kényelem nagyon fontos. Inkább javasoljuk az olyan elasztikus testhez álló ruhákat, amik segítenek a mozgásban. A passzosabb ruhák segítenek abban, hogy a tanár minden apró hibát könnyebben észrevegyen és kijavítson, ezért javasoljuk a szoros testhezálló toppot. Ha szégyenlősebb vagy akkor nyugodtan válassz egy csípőig érő toppot. Semmi esetre sem javasoljuk a bő pólót – még akkor sem ha azt érzed, hogy nagy a hasad – mivel így a hastánc oktató így nem tud olyan hatásosan kijavítani hibákat a mozgásodban és könnyen megeshet, hogy ezáltal egy egy figurát helytelenül tanulsz meg. Haladóknál egy hastánc kendő vagy csörgőöv is sokat fejleszt a mozgásban és a hastánc hangulatvilágának a visszaadásában.

Milyen korban érdemes elkezdeni hastánc oktatásra járni? Van korbeli megkötés?

Tánciskolánkban a hastánc tanfolyam nem kötődik korhoz. Egyedül az a fontos, hogy olyan NŐ legyél, aki nyitottan látja a világot és meglegyen benned az elszántság megtanulni és odafigyelni önmagadra és a nőiességedre. Hastánc csoportjainkban minden korosztály képviselteti magát. Felnőtteknek remek választás, mivel segíti a nőiesség megtartását, jól karbantartja a testet és segíti az egészséges önbizalmat. Akik kismamák azoknak is remek választás lehet, mivel amellett, hogy hozzásegít a szülés nehézségeit elviselni testileg és lelkileg egyaránt felkészíti a kismamákat az anyaszerep betöltésére. Az egészséges test pedig hozzájárul a szülés utáni regenerációhoz. Senior korban sem késő elkezdeni, mivel frissen tartja a lelket, javítja a közérzetet.

Baj-e ha túlsúlyos vagy túl vékony vagyok?

Nem probléma, mivel a hastánc különösen olyan tánc, ami a testalkattól függetlenül mindenkinek jól áll. A legtöbben a csoportból nem modellek lesznek, így nem fogod kellemetlenül érezni magad te sem

A hastánc tényleg segít a szexben is?

Többek határozott véleménye ez. Elképzelhető, hogy már a kezdő szintű tanfolyam első táncórái után is érezni fogod, hogy sokkal jobb a kedved és nőnek érzed magad. A legtöbbeknek viszont fokozatosan jön a magabiztossága és hétről hétre alakul át az önértékelése, ami sokat segít az egészséges kiegyensúlyozott kapcsolatban.

A hastánchoz kell hasizom is vagy nem?

Sok mozdulatnál valóban fontos a hasizom, de nem elvárás hogy kisportoltan érkezz az oktatásokra. A kezdő szintű tánctanfolyamaink egyik célja pont az, hogy alakítsák testünket. A hastánc alapvetően nem a fogyásról szól, de a számos izolációs gyakorlatból kifolyólag állandó mozgásba vannak a tested izmai és ezáltal testalkatod is átlakul.

hastánc tanfolyam, hastánc oktatás

Hastánc stílusok

Hastánc videók

shadow
shadow
shadow
Tippek a hastánc oktatáshoz

Egyes tévhitek szerint a hastáncosok kizárólag a hasukkal táncolnak. Ez a félreértelmezés alapvetően az tánc elnevezéséből ered. Manapság azonban sokan a hastánc szó helyett inkább az orientális tánc szót alkalmazzák. A mozgások főként a központból indulnak, így a legfontosabb és leginkább látványos mozdulatokat a csípő és medence hozza létre. Ahhoz viszont, hogy a hastáncos mozgás jól nézzen ki nagyon fontos megtanulni azt is, hogy a felső test és a kar milyen módon viszonyul a csípőmozgáshoz. Ezeknek a testrészeknek a harmoniája adja a mindenki számára szép mozgást. Sokan a hastáncot csupán egy könnyen megtanulható testrázásként emlegetik, ami nagyon nem igaz. Akármelyik táncot is választjuk az alapokat minden esetben hónapokig tanulják ahhoz, hogy élvezhető legyen mind a táncosnak mind a nézőnek.

A hastánc eredete és története

A hastánc gyökerei egyes szakértők szerint egészen az ókori kultúráig nyúlnak vissza. Eljutott a világ számos pontjára a Földközi-tengertől egészen Kelet-Ázsiáig. Egy különös ötvözetet alkot a termékenység és az erotika határmezsgyéjén.
Azonban sokan félreértik a hastáncot, mivel azt gondolják, hogy a férfiak szórakoztatására jött létre. Eredetileg a hastáncot a termékenységi szertartásokon mutatták be és ezzel készítették elő a lányokat a házasságra, de ezeken az összejöveteleken a férfiak jelenléte tiltott volt. A hastáncban a mozdulatok a felsőtestből indulnak és nagyfokú izolációt igényelnek a különböző testrészeken, így bizonyos szintig erotikus kisugárzása is van.
A híres hastáncos „Little Egypt” Chigagoban a világkiállításon tett előadása által vált igazán népszerűvé a hastánc Amerikában. A hastánc is a különböző kultúrák nagymértékben befolyásolták az embereket magával ragadta a harmonikus mozgás és a különös zene. Később látványának köszönhetően több filmen is megjelent. Népszerűségen azóta folyamatosan nő. Napjainkra hastánc a rituálék az erotika és a vallás furcsa de nagyon kellemes ötvözetének tekinthető, amit a férfiak és nők egyaránt kedvelnek.

A hastánc ruha

A hastánc ruha színes, gazdagon alkalmazzák a díszeket és kiegészítőket, melyek lehetnek pénzérmék vagy egzotikus típusú ékszerek is. A sálak és fátylak kihangsúlyozzák a hastáncosok anyafölddel való kapcsolatát. Egyéb hastáncos kiegészítők legtöbbször kard, kígyó, újjcin vagy nagyobb tál.

A hastánc zene

Jellemzően élő zenére mutatják be. A hasizmok megragadó hullámzása és a csípő folyamatos ringása erotikus sugárzást ad a mozgásnak a karok lágysága pedig kiemeli a nőiesség jegyeit. A fúziós hastánc, a hastáncnak olyan területe, amit egy másik zenei stílus is befolyásol. (cigány, indiai, flamenco…)