Versenytánc oktatás - Táncverseny felkészítés

Tánciskolánk életében fontos szerepet tölt be a versenytánc oktatás. Tánctanfolyamaink résztvevői közül azokat, akik kellő motiváció éreznek magukban minden erőnkkel segítjük, hogy minél hamarabb sikeres versenytáncosokká válhassanak. Tánctanáraink kiemelt célja, hogy aki minket választ az első tánclépések megtételétől kezdve a lehető legjobb minőségű táncoktatásban részesüljön. Ennek érdekében tánctanáraink kizárólag kiemeldő eredményeket elért versenyzők az ország legjobb táncosai lehetnek. Mindannyian magyar bajnoki döntősök, dobogósok, akik több országos bajnoki, területi táncbajnoki és diákolimpiai bajnoki címet nyertek már el és segítették hozzá versenytáncos párosaikat ezen címek ismételt elnyeréséhez.
És most azon gondolkozol, hogy Budapesten sok-sok tánciskola van, honnan tudhatnád, hogy a TÁNCLÁZ a legjobb?
Addig míg ki nem próbálod valóban nem tudhatod, lehetnek ezek csak jól csengő szavak. De nem! Döntsd el Te! Gyere el és tapasztald meg, hogy milyen az amikor igazi profik foglalkoznak veled! Minőségi táncoktatás olyan tánctanárokkal, akik már elérték azt az eredményt, amire Te is vágysz! A jó hangulatú táncórák a baráti társaság és a megbecsülés többek között a legfontosabb jellemvonásai iskolánknak, amivel annyival jobbak vagyunk, mint a többi budapesti tánciskola. Nálunk biztosan azt kapod, amire számítasz és ami később hasznodra lesz versenytáncos karriered alatt. A Te eredményed a mi eredményünk is!

shadow

A táncversenyek alkalmával a párosoknak egy előre betanult és szabályosan felépített koreográfiát kell bemutatniuk a pontozóbírók számára, amihez nélkülözhetetlen egy szakképzett tánctanár segítsége. Szabálytalan koreográfia miatt a döntnök kizárhat az aznapi versenyzésből. Akárcsak a táncosok által bemutatott soroknak a táncversenyen viselt ruhának is meg kell felelnie a szabályzatnak. Tánctanáraink ebben is segítségetekre lesznek a magán táncóra alkalmával.
A Magyar TáncSport Szakszövetség (MTASZ) hivatalos oldalán minden évben közzéteszi az aktuális évre vonatkozó tánc ruha és tánclépés szabályokat. Természetesen ahhoz, hogy versenyre mehess, találnod kell egy hozzád illő táncpartnert. Ezzel kapcsolatban kérd bátran a tánctanárod segítségét.
Ahhoz, hogy valakiből eredményes versenyző válhasson magán táncórákat célszerű, hogy vegyen szakképzett és eredményes tánctanárral. A társastánc tánctanfolyam alkalmával a tánctanárnak a teljes csoport haladását kell szem előtt tartania, míg a tánc magánórán a páros vagy a egyéni órázás esetén a táncos érdekei a legfontosabbak. A tanár a versenytánc oktatás alkalmával megkeresi a páros erősségeit és olyan tánckoreográfiát készít, amivel a legkönnyebben és leggyorsabb idő alatt válhat eredményessé a tanítvány.
Javasoljuk, hogy minden esetben nézz utána a tánctanárod addigi eredményeinek és csak azután válaszd ki, hogy kitől tanulsz, hisz a megszerzett tudás minősége egész életedre meghatározza a tánckarrieredet!
A magán táncórákkal és a versenytánc tanfolyam egyéb részleteivel kapcsolatban további információkért, keress minket a tánc iskola központi elérhetőségein. Az eredményes táncosok főbb ismérvei a következők: kitartás, győzni akarás, a tánc szeretete, tisztelet a tanárral szemben, elszántság és nyitottság.

Versenytánc oktatás, versenytánc tanfolyam, táncverseny felkészítés

Minőség garancia

Eredményes táncos szeretnél lenni? A legfontosabb, hogy a legjobb minőségű táncoktatást kapd! Tánciskolánkban ez garantált, mivel nálunk kizárólag magyar bajnoki döntős, dobogós tánctanárok tanítanak. Minőség = Eredmény!

shadow
Folyamatos becsatlakozás

Tánciskolánkba nincs felvételi, sem képesség felmérés! Tanáriank dolga, hogy eredményes versenytáncost faragjunk belőled! Versenytáncosainkhoz tudásszinttől és korosztálytól függetlenül bármikor becsatlakozhatsz!

shadow
Magán táncoktatás

Ha szeretnéd a lehető gyorsabban megtanulni az egyes versenytáncok alapvető lépéseit és tánc technikai kivitelezését, akkor gyere el és próbáld ki tanáraink magán oktatását. A személyre szabott információkkal gyorsabban fejlődsz.

shadow

Táncversenyek típusai

Hazánkban a hivatalos táncversenyek elsősorban az Magyar Táncsport Szakszövetség által megrendezett versenyeket jelentik. A versenyző párosok különböző osztályokban, korcsoportokban és táncstílusokban állhatnak pakettre és mérhetik össze tudásukat a táncverseny pontozóbírói előtt. Alapvetően három versenytánc kategóriát különböztetünk meg. A standard, latin-amerikai és a mindkét táncstílust tartalmazó tíztánc-ot. Kortól függően a következő osztályokban állhatnak parkettre a párosok meg versenytáncban. A világ táncsport szövetség WDSF oldalán további információkat találhatsz a táncversenyek korosztályairól.

Korcsoportok a táncversenyeken

GYERMEK 1 – 9 éves korig
GYERMEK 2 – 10 – 11 éves korig
JUNIOR 1 – 12-13 éves
JUNIOR 2 – 14-15 éves
IFJÚSÁGI – 16-18 éves
UNDER 21 – 21 év alatt
FELNŐTT – 18 fölött
SENIOR 1 – a páros fiatalabb tagja legalább a 35 évet betöltötte
SENIOR 2 – a páros fiatalabb tagja legalább a 45 évet betöltötte
SENIOR 3 – a páros fiatalabb tagja legalább a 55 évet betöltötte
SENIOR 4 – a páros fiatalabb tagja legalább a 65 évet betöltötte

Versenytáncok

A versenytáncok táncai a tánciskola életében év közben megtanult társastáncokat foglalják magukba. Táncversenyek alkalmával összesen tíz darab tánc tartozik bele a táncversenyek programjába. Vannak latin táncok és standard táncok. Versenyzői szinten különválasztjuk a standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep) és latin-amerikai (cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive) táncokat. Ha valaki mind a tíz táncból szeretne egyszerre versenyezni, akkor annak a versenytánc naptárból a tíztánc táncversenyeket kell kitűzni célul.
Az alapvető különbség a versenyzés és a tánciskolai társastánc tanulás között, hogy vannak olyan látványos és fontos elemek valamint technikai megoldások, amelyekre a tánctanfolyamok alkalmával nem jut idő, de a táncverseny alkalmával a pontozó bírók a tánclépések mellett ezeket megvalósítását is figyelik. Azok számára, akik a lehető legintenzívebb módon szeretnék megtanulni a versenytáncban fontos dolgokat a magán táncórákat javasoljuk. Magánórákon a tanár személyre szabottan tud segíteni a párosnak, így a gyors fejlődés és a sikeres versenyzés garantált.

Versenytánc szövetségek

Jelenleg a nemzetközi versenytáncosok két nagy szövetségbe tömörülve versenyeznek a világon. Az egyik a WDC (World Dance Council), míg a másik a WDSF (World Dance Sport Federation). Mindkét szövetségnek vannak amatőr illetve profi kategóriában is versenyzői. Magyarországon legtöbb versenytáncos az MTASZ (Magyar TáncSport Szakszövetség) keretén belül versenyezik, ami a WDSF tagja. A táncsportban a Világbajnokság és az Európa bajnokság az év legfontosabb versenyei. Ezekre a kiemelt versenytánc megmérettetésekre a hazai ranglistaversenyeken és magyar bajnokságokon elért eredmény alapján a tánc szövetség minden évben csak a két legjobb párosát delegálja.

Táncversenyek kezdőknek - Versenytánc kezdőknek

Amikor egy táncos eldönti, hogy versenyezni szeretne, több lehetőség közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt. A versenykönyvvel rendelkező táncosok az osztályos versenyeken, míg a tánciskolák tanfolyamaiba járók a tánciskolás táncversenyeken mérhetik össze tánctudásukat.
Ebben az esetben a versenyző pár és a tánctanár közösen döntik el, hogy melyik szintre neveznek be. Abban, hogy melyik fokozatot válaszd táncoktatóink minden esetben segítséget nyújtanak felkészülésed alatt. A tánciskolás táncversenyek díjazása legtöbb eseteben megfelel az osztályos versenyekének, így a párosok Kupa, Érem, Oklevél és ajándékokban részesülnek. A tánciskolás táncversenyeken általában nincs sem figura megkötés, sem ruhára vonatkozó megkötés. A versenyszámokban a táncosokat a tánciskolák regisztrálják, ezért kérjük nevezési szándékoddal keresd fel tánctanárodat. Alábbiakban részletezzük a leggyakoribb tánciskolás táncverseny osztályokat.

Osztályos versenyek - Klubközi táncversenyek - Versenytánc

A klasszikus értelemben vett versenyzést az osztályos táncversenyek vagy más szóval versenykönyves táncversenyek jelentik. Ezeket a táncversenyeket a Magyar TáncSport Szakszövetség által regisztrált tánciskolák vagy táncsport egyesületek rendezik.
Amikor egy páros elkezd versenyezni a versenyeken megelőzött párosok után pontokat kap. Alapvetően ahány párost előzött meg, annyi pontot írnak be a versenykönyvébe az adott versenyért. Kiemelt versenyeken, mint országos bajnokság, területi bajnokság esetleg diákolimpia a kapott pontszámot egy szorzóval súlyozzák, mivel ezek értékesebb versenyeredménynek minősülnek.
Miért jó ha minál több pontja van egy párosnak? Mivel ezeket a pontokat gyűjtögetve tud egyik osztályból egy magasabb osztályba átjutni a versenyző páros. A pontok összegyűjtésén kívül a versenytánc szabályzatban meghatározott verseny számot és az Országos Bajnokságot is teljesíteni kell a továbbjutáshoz. Minél magasabb kategóriában versenyzik a táncospár, annál látványosabb és kötetlenebb figurákat táncolhat és annál szabadabb a ruhaviseletre vonatkozó szabályozás.

Versenytánc videók

shadow
shadow
shadow