Rock and Roll tánctanfolyam, Rocky táncoktatás

ROCKY TANFOLYAMOK

Jelenleg nincs Rocky and Roll tanfolyamunk, de hamarosan újra indítunk.

Helyette javasoljuk számodra a következő jelenleg futó táncóráink valamelyikét:

Hogy ne maradj le új kurzusainkról, javasoljuk hogy kövesd tánciskolánk facebook oldalát és értesülj elsőként az órákról vagy látogass vissza weboldalunkra később.

Egyéb felmerülő kérdésed esetén, keress minket központi elérhetőségeinken.

Órarend
shadow

Látványos, könnyen megtanulható táncfigurák és mindenki által kedvelt dallamok. Ezek várnak rád, ha tánciskolánk rocky csoportját választod. Már kezdő szinten is mindenkit magával ragad a lendületes Rock and Roll tánc. Könnyen elsajátítható alaplépései néhány alkalom alatt bárki számára megtanulhatóak és zenére táncolhatóak. Akár már a második táncóra végén garantált a siker, amikor első alkalommal kipróbálod a vidám hangulatú, pörgős zenékre improvizált, látványos elemeket tartalmazó koreográfiád letáncolását. A rock and roll akárcsak a boogie woogie tánc a legkedveltebb társas táncok közé tartoznak, mivel a legtöbb táncos buliban és szórakozóhelyen előkerülnek az örök klasszikus zenék, melyekre be lehet mutatni a tánctanfolyamon tanultakat. Induló rocky csoportjainkba tudásszinttől és korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, aki kedvet érez magában megtanulni ezt a mindenki által kedvelt, örök klasszikus táncot. Rock and Roll tánctanfolyamainkra semmilyen előképzettség nem szükséges, felvételit nem tartunk! Gyere és próbáld ki bármikor ha kedvet kaptál egy jó kis rocky tánchoz! Lemaradtál a tanfolyam kezdéséről? Semmi baj, hisz tánctanáraink a rock and roll táncoktatásokra folyamatos becsatlakozási lehetőséget biztosítanak a kurzus ideje alat pár nélkül is! A pár kereséstől ne féjl, rock and roll tánctananáraink a segítségedre lesznek! Most, hogy már mindent tudsz nincs is más hátra irány a rocky tanfolyam!

Rock and roll tánc tanfolyam, rock and roll oktatás Budapest, rocky tanfolyam

Havi rocky bérlet - 9900 Ft

Tánciskolánk felnőtt kezdő Rock and Roll tánctanfolyamaira a havi bérlet szuper áron váltható, csak 9900 Ft / fő! Ennyiért megéri kipróbálni táncoktatásunkat!

shadow
Rocky alkalmi jegy - 3500 Ft

Tetszik a rock and roll tánc, de nem döntötted még el, hogy szeretnél-e járni a tanfolyamra? Gyere hozzánk és próbáld ki az első alkalommal csak 3500 Ft-ért!

shadow
Rocky órarend

Folyamatosan induló kezdő és haladó Rock and Roll tanfolyamaink órarendjét ide kattintva érheted el. A már futó órákra nem kell jelentkezned, elegendő eljönnöd!

shadow
Minőség garancia

Oktatóink hosszú évek tapasztalatai alapján építik fel rocky táncóráikat, így bennünk nem csalódhatsz és Te is pillanatok alatt megtanulsz táncolni!

shadow
Folyamatos becsatlakozás

Valami közbejött, nem tudtál eljönni az első táncórára? Semmi baj! Rocky tanáraink folyamatos becsatlakozást biztosítanak az órákra a tanfolyam teljes időtartama alatt!

shadow
Jelentkezés az órákra

Az oktatásokra a terem befogadó képessége miatt előzetes jelentkezés szükséges melyet megtehetsz e-mailben vagy akár telefonon is.

shadow
Nincs kötelező párcsere

Pároddal közösen érkeztek a rocky tánc oktatásokra és szeretnétek végig együtt rokizni? Nálunk ennek semmi akadálya, mivel nincs kötelező párcsere az órákon!

shadow
Táncolj akár ingyen!

Ha szeretnél ingyen részt venni rock and roll tánctanfolyamon, jelentkezz előre hisz minden 50-ik regisztráló egy hónapig teljesen ingyen táncol a tanfolyamon!

shadow
Magán táncoktatás

Szeretnél gyorsabban megtanulni Rock and Roll-t táncolni? Lemaradtál a rocky tanfolyamon? Válaszd tánctanáraink magán táncoktatását akik segítenek!

shadow

Tánciskolánk rock and roll tanfolyamainak helyszínei

EUROPEUM BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
1088 Budapest Blaha Lujza tér 5.
(első emelet Deichmann mellett)

A TÁNCLÁZ Tánciskola budapesti rock and roll tánctanfolyamai a belváros egyik legforgalmasabb csomópontjában a Blaha Lujza téri Europeum Bevásárlóközpontban kerülnek megrendezésre. A tánciskola könnyen megközelíthető az M2 valamint M4 metrókkal, a 4, 6, 28, 28A, 37, 37A, 62 villamosokkal vagy a 5, 7, 7E, 8E, 99, 108E, 110, 112, 133E, 178, 217E-as buszokkal valamint a 74-es trolival. A tanfolyamra autóval érkezők számára jó hír, hogy a bevásárlóközpontban hatalmas parkoló garázs található, így parkolóhely könnyedén található!

Milyen egy kezdő rock and roll tanfolyam?

Ha egy olyan táncot szeretnél megtanulni, amivel már a kezdő tánctanfolyam elvégzésével a legtöbb buliban könnyedén fel tudsz majd állni táncolni akkor nem kell sokat gondolkoznod, hisz megtaláltad! A Rock and Roll tánc pontosan ilyen. Szuper zenék, remek bulizós hangulat és könnyen elsajátítható kezdő tánclépések. Hátra vissza rúg lép, rúg lép. Ugrás, emelés és döntés… Ez vár rád a rocky táncoktatásokon vár rád! Próbáld ki!

Rock and roll táncoktatás kezdőknek

Szereted a retró hagulatot? Meghallasz egy Hungária, Fényő Mikós vagy Dolly Roll slágert és nem bírsz magaddal, azonnal táncra perdülsz? Akkor kezdő rock ’n’ roll tánctanfolyamainkat imádni fogod! A lépések egyszerűek, eddig mindenkinek sikerült megtanulnia. A kezdő csoport elvégzése után már akár otthon is tudsz gyakorolni, nem kell mást tenned, hozzá csak csavar fel a a szőnyeget még ma éjjel!

Gyakori kérdések a rocky táncoktatással kapcsolatban

Mi a különbség a rock and roll és a boogie woogie tánctanfolyam között?

Kezdő szinten semmi. Valójában mindkét táncot ugyanarra a zenére táncolják. Az alapvető eltérés, hogy a Boogie Woogie-ban a párosok végig rögtönöznek és improvizálnak egy koroegráfiát az adott zenére. A boogieban nem számít a tác figurák nehézsége, inkább a gördülékeny előadásmód a fontos, míg a Rock and Roll táncban az akrobatika és a látvány elemek dominálnak. Zeneileg a Rocky tánchoz jobban illenek egy picivel gyorsabb zenék, míg a Boogie Woogie táncot valamivel lassabb ritmusokra táncolják. Ebből kifolyólag kapta a hobby Rocky kifejezést.

Mennyi ideig tart egy rock and roll tanfolyam?

Kezdő szintű tánctanfolymaink táncstílustól függően 2-3 hónapig tartanak. A kezdő szintű Rock and Roll kurzusokon olyan alaplépéseket tanítják tánctanáraink, amelyekkel a legtöbb buliban már magabiztosan fel tudsz állni táncolni. A kezdő rocky tanfolyamok elvégzése után közvetlenül folytatjuk oktatásainkat a középhaladó és haladó szintű csoportokkal, ahol a magasabb szintű lépések mellett már a táncok technikai kivitelezésére is figyelmet fordítunk.

Milyen ruhában érkezzek a rock and roll táncoktatás óráira?

Kezdő szintű csoportjainkban ruházatra vonatkozó előírás nincs. A legfontosabb célunk, hogy jól érezd magad és ne zavarjon semmi a tánctanulásban. Javasoljuk, hogy egy váltócipőt kényelmi szempontból hozz magaddal, mivel a puhább, gumis talpú cipőben kényelmesebb a tánc. Erre a célra a legjobb választás egy tornacipő.

A rocky tanfolyamra táncpartner nélkül is érkezhetek?

Kezdő szintű csoportjainkhoz bárki szabadon csatlakozhat akár pár nélkül is! Sokan vannak, akik egyedül jönnek és a tánctanfolyamokon találnak magukhoz illő párt, így valószínű az általad választott csoportban sem lesz ez másként. Gyere el nyugodtan és segtünk!

Mennyi idő alatt tudok megtanulni rock and roll-t táncolni?

Az alap szintű tánctudás a rocky táncból viszonylag gyorsan el lehet sajátítani. Ehhez a mi tánciskolánkban nem kell több, mint 2-4 alkalom. Enniy idő alatt már meg fogsz tudni tanulni annyi alap rock and rolll lépést, amivel egy táncos buliban jól érezheted magad.

Nem tudtam elmenni az első rocky órára, becsatlakozhatok később is?

Semmi probléma, gyere el bátran amikor csak tudsz. A rock and roll tanfolyam anyaga direkt úgy van felépítve,, hogy bárki bármikor könnyedén be tud csatlakozni. Mivel minden órán van ezen felül még ismétlés is, garantáltan sikerülni fog bármikor is érkezel!

kezdő tánc rock and roll tanfolyam Budapest

Rocky tánc videók

shadow
shadow
shadow
Tippek a Rocky táncoktatásra

Az első táncóra a legtöbb ember számára ismeretlen érzés, sokan félve jönnek be függetlenül attól, hogy az egy Rock and Roll, Boogie Woogie vagy Társastánc tanfolyam. Valójában nincs mitől tartani, hisz a kezdő tánctanfolyamokra mindneki pont azért jön el, hogy megtanuljon táncolni. Ha valaki már ismeri a rocky lépéseit az középhaladó vagy haladó tanfolyamra megy nem a kezdő oktatásra. Sokan attól félnek, hogy nem tudják megtanulni a Rocky figurákat. Ez nem tudhatod, addig, míg ki nem próbálod. Az első táncoktatás után már meglátod, nem is olyan nehéz zenére mozogni. Tánctanáraink fel vannak készülve és figyelnek a csoport egyenletes fejlődésére. Ha valakinek picit lassabban megy, akkor még jobban odafigyelnek rá és segítik a felzárkózást. Hidd el, biztosan sikerülni fog csak szánd el magad és próbáld ki. Biztosan nem fogsz bennünk csalódni! Rock and Roll!!

Milyen is a Rocky tánc?

Rocky-t táncolni tényleg bárki meg tud tanulni. A tánctanfolyamokon a fiúk nagy kedvence, mivel alaplépései meglepően gyorsan elsajátthatóak akár 2-3 óra alatt is. Ennyi idő alatt már olyan szintű tánctudásra lehet szert tenni, ami elegendő akár egy egész éjszakás bulihoz is.
A rock and roll tánc népszerűségét a látványos figuráknak és a remek zenéknek köszönheti. A rock’n’roll slágerek minden zenét kedvelőt a táncparkettre csábítanak. Sok rugás és egy kevés ugrás jellemzi.
Has szeretnél egy kicsit többet tudni a kedvelt rock and roll táncól, akkor böngészgess weboldalunkon és meglátod, sok-sok érdekességet fogsz majd megismerni a rocky világáról. Ha bármilyen ötleted vag ykérdésed van a rocky-val kapcsolatban maradt, keresd tánciskolánkat bátran és tedd fel nekünk kérdéseidet.

Hogy néz ki egy Rocky táncoktatás?

Tánciskolánk rock n roll tanfolyamai egy rövid zenére bemelegítéssel kezdődnek. Ezek után az ismétélésé a főszerep. Ha az előző táncoktatás alkalmával valami nem volt teljesen világos, itt újra megkérdezheted és megpróbálhatod azt, így garantáltan senki sem fog lemaradni. Az óra következő részében az új anyag megtanulása a cél. Egyszerűen elsajátítható, látványos elemeket tanítunk, melyeket a legtöbb zenére le tudsz majd táncolni. A figurákat az órákon minden esetben zenére is mutatjuk és gyakorljuk, így nem csak tudást, de tapasztalatot is szerzel a zenére való táncolásban. Ez hasznos, hisz ezáltal azonnal használható tánctudásra teszel szert és nem kell hosszú órákat otthon gyakorolnod. Ne aggódj, ha nincs párod, gyere el bátran egyedül is. A tapasztalatok azt mutatják, pár óra után mindenkinek meglesz a párja és gördülékenyen veszi az új rocky tánclépéseket és figurákat.

Rock and Roll és Boogie Woogie különbsége

A rock and roll a boogie woogie és a west coast swing kezdő szinten rendkívül hasonló táncok. Alaplépései komoly hasonlóságot mutatnak. A nagy hasonlóságnak köszönhetően a swing típusú zenékre mind a három táncstílust könynedén lehet táncolni.
A rock and roll tánc alaplépései alapvetően a boogie woogie táncból alakultak ki, így 6 ütés alatt táncolható figurák mindkét stílusban táncolhatók. Az akrobatika mind a két stílusban megjelenik, de jellegüket tekintve eltérések tapasztalhatók. Az alap rocky lépésben 6 számolás alatt 6 lépést, míg a boogieban már 8-at kell tenni. Túl gyors zene esetén a rockyban is a 6-os lépést táncoljuk. További különbség, hogy míg a rocky lépésben „rock lépést” azaz egy hátra és egy előre lépést táncolunk, addig a boogie woogieban ez már négy számolásig tart, így „triple step, triple step” lépést táncolunk.
Az előzőekben leírt okok miatt tánciskolánk kezdő szintű rock and roll és boogie woogie tanfolyamain nem választjuk ketté a két stílust, így egyszerre mindkettőt megtanulhatod.

A Rock and Roll tánc zenéje, tempója, üteme

A rock and roll zenéket mindenki nagyon jól ismeri, köszönhetően több híres hazai és nemzetközi zenekarnak és énekesnek. Hazánkban a legismertebb előadók Fenyő Miklós, Hungária vagy Dolly Roll.
A tánc alaplépése minden esetben tükrözi a zenét. A Rock & Roll-nál különféle alaptechnikák vannak jelen, a 4-es, 6-os, 8-as és a 9-es. A Rocky leggyakoribb alaplépése a 6-os, míg a 9-es a legsportosabb és legnehezebb, mivel az „ugrólépés” rendkívül sok erőt és jó kondíciót követel.
A 8-as alaplépést a latin-amerikai versenytáncok ötödik táncaként vált népszerűvé Jive elnevezéssel. A Jive hatalmas népszerűségnek örvend, társastánc tanfolyamainkon az egyik örök kedvenc.
A Rock & Roll vidám és pörgős hangulatú zenéjének köszönhetően a tánciskolánk egyik legkedveltebb tánca. A rock n roll tempója 4/4-es, míg üteme a táncos pár tudásszintjétől fügően váltakozhat. Kezdő szintű rock and roll tudásnál lassabb zenét ajánlatos választani, ami 40 ütem/perc, míg a rock and roll versenyeken a gyorsabb 48 ütem/perc dominál.

A Rock and Roll tánc története

A rhythm & blues letisztult formájában került kapcsolatba a fehérek country & western zenéjével, ami Rock & Roll-ként vált ismertté. A zenét idővel egyre több „fekete” rádió játszotta, sőt a „fehér” adók is egyre szívesebben sugároztak ilyenfajta számokat. A zene nagy hatással voltfehér zenészekre is, így a Rock & Roll ritmus beindította a zenei ipart. Az első rock and roll slágerlistán is szereplő zene Chuck Berrytől a Maybellene.
1954-ben jelent meg az amerikai piacon a Chords nevű fekete csoport lemeze, az Sh-Boom amely mély felháborodást váltott ki az idősebb generációból azonban egy új lendület kezdetét jelentette. Néhány zenetörténész ezt tekinti az első Rock & Roll első slágernek. A Rock & Roll a felnőttek világa elleni tiltakozásként fejlődött ki, majd nagy áttörést hozott Alan Freed is, aki magát a rock atyjának nevezte. Rádióműsorai zárásaként gyakran énekelt, híres szóösszetétele „Rock, rock, rock everybody – Roll, roll, roll everybody”, mely segített a Rock & Roll-t új alapokra helyezni.
A zeneipar már az 50-es években rájött arra, hogy a Rock & Roll-ban mekkora üzlet rejlik. A népszerűsítés érdekében külön filmet is készítettek a Rock & Rollról, megszülettek a „Rock around the clock”, „Rock, rock, rock” és „Don’t knock the rock” című filmek. Az előtte világsikerű foxtrott és walzer táncokkal összehasonlítva forradalmi volt az új táncstílus akrobatikája.
Ugyan világi és egyházi intézmények is megpróbálták megtörni az ifjúság Rock & Roll iránti érdeklődését, azonban 1954. április 12-én a „Rock around the clock” című szám felvételével hivatalosan is megszületett a rock and roll, így a „Rock around the clock” lett az első, valóban nemzetközi formátumú Rock & Roll sláger.
A Rock & Roll legfontosabb alapító zenészeinek számító Chuck Berry, Buddy Holly, Little Richard és Bill Haley is hatalmas sztárrá nőtték ki magukat, azonban egyik sem tudta átvenni a fiatalok bálványának szerepét, mígnem eljött Elvis Presley ideje. Elvis a fekete hangú fehér énekes, az ifjú szívek csábítója polgárpukkasztó, izgató csípőmozdulataival és utánozhatatlan énekével célba talált. A zene fejlődése érdekében ugyan édeskeveset tett, de mint előadó, énekes és egész generációk bálványa mégis utolérhetetlen maradt.
A Rock & Roll függetlenül attól, hogy régi vagy új zenére szól, ma is – mint hajdanán – lelkesíti az ifjúságot, és az 50-es évek Rock & Roll-generációját is újra lázba hozza. A zene és a tánc is megtalálta helyét, mára a rocky társaságképes lett. Alig találni olyan tánciskolát, amely nem indít Rock & Roll tánctanfolyamot.

Rock and Roll versenyek

A szabadidős szórakozás mellett a tánc teljesítménysporttá is fejlődött, melyben ma már helyi, nemzeti és nemzetközi bajnokságokat is rendeznek. A Rock & Roll versenyek ténylegesen a 70-es években kezdődtek. Az akrobatika, kápráztatás és temperamentum mellett sportos jelleget is tükrözött, s ez megfelelt az ifjúkori dinamikának. A svájci René Sagarra hozta át Németországba a 70-es évek elején a Rock & Rollt a rá jellemző ugrálós lépéssel. A németországi Rock & Roll Szövetség a világ egyik legnagyobb Rock & Roll szövetsége.
Nemzeti és nemzetközi vonatkozásban 1985 óta táncolnak együtt amatőrök és profik a legmagasabb szinten a 4 osztályban. A legalsó osztály a D, azután jön a C, B, A. Az A osztályban az akrobatikus figuráknak szinte semmi korlátjuk nincs. Rendeznek még Rock & Roll formációs versenyeket tanuló és ifjúsági kategóriában is. Ma az akrobatikus Rock & Roll és a klasszikus értelemben vett és iskolánkban is oktatott Rock and Roll külön réteget képez a divattánc versenyeken.
A versenyzők az elődöntőkben és középdöntőben a saját zenéjükre táncolhatnak, míg a döntőben már a helyszínen a szervezők által választott zenére kell bemutatniuk a koreográfiájukat. A Rock & Roll versenyek mindig óriási sikert aratnak a közönség köreiben, sokszor pedig köznségtánccal zárulnak. Mint ahogy a másik legkedveltebb táncstílus a versenytánc egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező városa Szombathely (Savaria), úgy a divattáncversenyek egyik fő színhelye Dunaújváros. Évről-évre rengeteg nézőt vonzanak a versenyek a városba, akiknek többsége felejthetetlen élménnyel tér haza. De mi a közös a rockabilly és a rock and roll táncokban? Mindkettő az Amerikai Egyesült Államokból származik, ahol a country zenére sokan használták a hillbilly szót. A rockabilly szó a rock és a hillbilly szóösszetételből fejlődött ki azért, hogy megkülönböztessék a rockyra komoly hatással közrejátszó country zenétől. A Rock and Roll kiakalulásánál nagy hatással voltak rá a western, boogie woogie valamint a blues zenék is.