Kovács Ottó

Kicsit későn kezdtem táncolni, 1993 őszén a Földházi Péter tanár úrnál újpesten, aztán 1995 januárban már indultam is első „E” osztályos latin versenyemen, már a Korona táncklub színeiben, amit meg is nyertünk. Ettől kezdve többszörös Budapest bajnokok lettünk, egy év alatt feljutottunk „C” be, akkor még lehetetett, csak az összegyűjtött pontszám számított.
Katonaság után új párommal, Práth Izabellával, a Bolero Budapest színeiben, C és B osztályban szintén Budapest Bajnokok lettünk, az OB-n pedig döntőben táncoltunk.
Kis szünet után Farkas Mónikával, Senior Latin „S” osztályban kétszeres Magyar Bajnokok lettünk, VB 8-ik 2009 ben Barcelona-ban, és VB 15-ik 2010 ben Liege-ben.
Ezek mind nagyon szép eredmények, amire büszke is vagyok, de a legbüszkébb a 2012-2016 közötti időszakra vagyok, ahol a saját tanítványból lett táncpartneremmel, Kis Ildikóval, tudtunk, nemzetközi versenyeken szintén döntőt táncolni, kétszer voltunk az Osztrák Nemzeti Bajnokságon ezüstérmesek, ugyanis vele egy Bécsi klub, a Chris Tanzschule színeiben versenyeztünk.
Tanítani 22 éve kezdtem, kezdőtől haladóig, főleg latin, standard, salsa, de tartottam latin aerobik órákat is, ugyanis 2000 ben megszereztem a sport-rekreáció edzői diplomámat, 2002 ben az Aerobik edzőit és Pilates oktatóit is. Az életem a mozgás, főleg a latin tánc.

Táncoktatás - TÁNCLÁZ Tánciskola

Ottó által a TÁNCLÁZ Tánciskolában tanított táncok és tánctanfolyamok

  • Versenytánc előkészítő és versenytánc oktatás
  • Latin amerikai táncok: cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive
  • Standard táncok: angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep
  • Esküvői táncoktatás
  • Szalagavató táncoktatás
  • Táncfellépés, táncshow

Tánc videók