Szalagavató táncoktatás, tánctanár szalagavatóra

Hamarosan itt a szalagavatód és még nem tudod milyen táncot táncoljatok? Osztálytánc, évfolyamtánc? Nincs szalagavatós tánctanárod? Akkor nálunk jó helyen jársz! A TÁNCLÁZ Tánciskola eredményes és komoly szalagavató tanítási rutinnal rendelkező táncoktatói vállalják a szalagavató táncod betanítását! Tudjuk, hogy mennnyire fontos a fiatal tánctanár, így nálunk minden esetben ezt kapjátok! Felkészítünk Téged és az osztályodat, hogy egy látványos táncprodukcióval lepjétek meg szalagavatótok vendégeit. Számos iskolában tanítunk be szalagavatós táncokat Budapesten és vidéken egyaránt. Keress fel minket bátran és kérj személyre szabott árajánlatot még ma! A különböző osztályok mind más és más stílusú szalagavatós tánckoreográfiát szeretnének betanulni, ezért tánciskolánkban komoly hangsúlyt fektetünk a szalagavatós tánctanárok magas felkészültségére, szaktudására. Tanáraink a saját táncstílusukban több táncfajtában járatosak, így minden esetben a ti választásotokhoz leginkább felkészült oktatót tudjuk számotokra biztosítani, legyen az társastánc, salsa, zumba, hip hop, west coast swing, boogie woogie vagy rock and roll. Szalagavató tánc betanításunk eredményességét mi más is bizonyíthatná jobban, hogy az iskolák minden évben minket hívnak vissza betanítani az osztályaiknak a szalagavatós táncokat. Nem vagytok még biztosak benne, hogy kit válasszatok? Kérjetek tanárainktól egy ingyenes bemutatkozó alkalmat, ahol személyesen jobban meg tudjátok ismerni őket. Higgyétek el, ezután már könnyebb lesz a döntés és Ti is iskolánk elégedett táncosai közé fogtok tartozni!

shadow

Szalagavató táncoktatás, tánctanár szalagavatóra, keringő tánctanítás

Szuper árak

Szeretnétek olcsón de profi szalagavatós tánctanároktól megtanulni szalagavatós osztálytáncotokat? Akkor megtaláltátok a legjobb tánciskolát szalagavatóra! Minden erővel azon dolgozunk, hogy árainkat folyamatosan alacsonyan tartsuk annak érdekében, hogy a szalagavatóra való felkészülés a legkevésbé se terhelje meg a pénztárcátokat.

shadow
Minőség garancia

Tánciskolánk legfőbb célkitűzései közé tartozik a minőség garancia ami igaz a szalagavató táncoktatásra is. Nálunk kizárólag fiatal, tapasztalt és eredményes tánctanárok taníthatnak, akik a táncstílusukon belül sokat felmutattak már. Higgyétek el a mi oktatóikban biztosan nem fogtok csalódni, a tánctanulás nem egy tanóra lesz hanem egyben jó buli is.

shadow
Egyéni órarend

A szalagavató táncok megtanulása teljes mértékben alkalmazkodik a ti órarendetekhez. Leggyakrabban az osztályfőnöki óra, nulladik óra, testnevelés óra helyett vagy az utolsó tanítási óra után szokták az osztályok betanulni a táncukat. Ennek ellenére ha bármilyen egyéb kérésetek van, szalagavató tánctanáraink azt is szívesen teljesítik.

shadow
Bemutatkozás

Nem kell rögtön döntenetek. A szalagavató tánc betanulásának elkezdése előtt tánciskolánk szalagavatós táncoktatói szívesen elmennek hozzátok és a helyszínen bemutatkoznak az osztályotoknak. Amellett, hogy fel tudjátok tenni a kérdéseitket, el tudjátok dönteni hogy mennyire szimpatikusak tanáraink.

shadow
Számtalan táncstílus

Nem döntöttétek még el, hogy milyen táncot mutassatok be a nagy napon? Tánctanáraink a személyes megbeszélések alkalmával számos jó tippel és ötlettel tudnak benneteket ellátni. Addig is látogassatok el szalagavató táncok jellemzésével foglalkozó lapunkra, hogy megkönnyítsük döntéseteket!

shadow
Kedvezmények

Megtetszett a tánctanulás és szívesen bővítenétek szalagavató táncoktatás alatt megszerzett tánctudásotokat más stílusokkal is? Ha osztályoddal nálunk tanuljátok be a szalagavatós táncotokat, folyamatosan induló tanfolyamaink árából 50 % kedvezményben részesültök az első hónapban. Gyertek próbáljátok ki!

shadow

Szalagavató táncoktatás árak

Iskolánk folyamatosan törekszik a lehető legkisebb terhet rakni a szalagavatós osztályok vállára. Budapesti viszonylatban garantáltan a legjobb ár-érték arányban segítünk megtanulni az osztálytáncotokat, évfolyamtáncotokat legyen az egy elegáns keringő vagy egy vicces és játékos rocky. A TÁNCLÁZ Tánciskola a táblázatban megadott díjszabás mellett különböző akciókkal biztosít kedvező árú szalagavató táncbetanítást a legkülönbözőbb létszámú és igényű csoportoknak. A feltüntetett árak magyar forintban (HUF) értendőek. Az ár nem tartalmazza a helyszín és a ruha bérlésének díját. A szalagavató táncoktatás ára függ az adott csoport létszámától, az adott csoport hány szalagavató tánc betanítását kéri tánciskolánktól. Extra akciók elérhetőek, annak függvényében, hogy az adott iskolában hány csoport / osztály igényel tőlünk szalagavató táncoktatást tőlünk, valamint attól, hogy a végzős évfolyam számára a keringőt a mi oktatóink tanítják-e be.

 • Csoport létszáma

  30 fő felett felett
  26 - 29 fő
  21 - 25 fő
  16 - 20 fő
  10 - 15 fő
  10 fő alatt
  shadow
 • 1 táncprodukció esetén

  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  shadow
 • 2 táncprodukció esetén

  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  Feltöltés alatt... Kérj ajánlatot!
  shadow

Szalagavató tánctanítás Budapesten

A végzős középiskolás diákok számára a négy év egyik legmeghatározóbb pontja a szalagtűző ünnepség és szalagavató bál. Az osztályok általában két tánckoreográfia betanulásával (osztálytánc és évfolyamtánc) kedveskednek a szülőknek, tanároknak és barátaiknak és a több vendégnek a szalagtűző bálon.
Mivel az elmúlt években egyre korábban rendezik a középiskolák szalagavató báljaikat, ezért érdemes az osztályoknak mielőbb elgondolkodni azon, milyen táncot táncoljon az osztály a szalagavató bálon. Oldalunkon itt olvashatsz többet a szalagavató táncok jellemzéséről.
A szalagtűző bál nem csupán egy esemény, hanem mindenki számára maradandó élmény, amit komoly, hetekig tartó előkészületek előznek meg, gondoljunk csak a ruha varratásra, vagy a szalagavató táncok betanulására. Minden szülő és pedagógus azt szeretné elérni amit a diákok is: egy lenyűgöző, esetenként vicces és lehetőség szerint egyedi tánccal egyedi ruhában eltáncolt szalagavató bemutatóval elkápráztatni a közönséget. Nincs is más hátra: INDULHAT A TÁNCTANULÁS!!!Tánciskolánk Budapesten és vidéken is vállal szalagavató tánc betanítást!

Miért válasszátok a mi tánctanárainak a szalagavató tánchoz?

 • Oktatóink csak fiatal tánctanárok, így megtaláljátok velük a közös hangot
 • Ár/érték arányban a legjobb szalagavató táncoktatást biztosan mi adjuk
 • Tánciskolánk a szalagavató táncok résztvevőit kedvezményekkel várja
 • Több tánc oktatása esetén kedvezményt biztosítunk az árakból
 • Számos táncstílusból választhatjátok ki a legszimpatikusabb táncot
 • Teljes mértékben alkalmazkodunk időbeosztásotokhoz
 • A táncoktató az iskolátokban tanítja be nektek a szalagavató táncotokat
 • A tánctanítás mellett segítünk a táncruha és zene választásában is
 • Bízz meg bennünk, kérj egy személyes találkozót és ismerj meg minket!

Milyen a jó tánctanár szalagavatóra?

A szalagavató tánc megtanulása bizonyára nehéz feladatnak tűnhet, de ne aggódjatok! Tánciskolánk tanárai garantáltan megkönnyítik felkészüléseteket és segítséget nyújtanak számotokra minden szalagavatóval kapcsolatban felmerülő kérdés megoldásában. Nem csupán betanítjuk a táncokat, hanem segítünk kiválasztani a Nektek leginkább tetsző zenét, a hozzá illő tánc-stílust és táncos fellépőruhát is. Tánctanáraink sok-sok ötlettel, jó hangulatú órákon, mindig az osztály karakteréhez, képességéhez és igényeihez igazítják a betanított koreográfiákat. Tánciskolában számos különböző táncstílust oktatnak egyéni és csoportos képzésben a tánctanárok. Ennek köszönhetően bármilyen zenét vagy táncot választotok az adott stílusban jártas tánctanár tanítja meg nektek a számotokra kitalált koreográfiát. A szalagavató betanítására választott tánctanár az iskolátokban biztosított osztály- vagy tornateremben, létszámtól függetlenül készít fel benneteket a szalagavató bálra! A szalagavató tánctanár minden esetben segít nektek a szalagavató bál helyszínén, ott van a szalagavató főpróbáján és a bálon is, hogy a lehető legjobban sikerüljön a megtanult tánc koreográfia előadása.

Mikor kell elkezdeni a szalagavató táncot megtanulni?

A szalagavató bálak időpontja napjainkban rendkívül változó. Egyes iskolákban már októberben megtartják, máshol januárra februárra szervezik. A TÁNCLÁZ Tánciskola tapasztalatai alapján magát a szalagavató táncot vagy táncokat és a zenét / zenéket érdemes minél előbb kiválasztani.
A szalagavató táncoktatást optimális esetben 6-8 héttel a szalagtűzés előtt elkezdődik, így nem kell kapkodni a koreográfia betanulásánál. Ha több táncot is bemutat az osztály akkor célszerűbb a szalagavató tánc tanítást már 10-12 héttel a szalagtűzés előtt elkezdeni. Természetesen, ha a szükség úgy hozza heti több alkalmas gyakorlással le lehet csökkenteni akár a felére is a tánc betanulásának időtartalmát, de ha van rá lehetőség nem érdemes kockáztatni és az utolsó hetekre hagyni a szalagavató tánctanár keresését és a tánc betanulását.

Gyakori kérdések a szalagavató táncoktatással kapcsolatban

Mi a különbség az osztálytánc és az évfolyamtánc között?

Az osztálytáncban csak az adott osztályba járók vesznek részt, míg az évfolyamtáncban a teljes végzős évfolyam mutatja meg tánctudását. Az osztálytánc általában egy viccesebb hangvételű könnyedebb tánc szokott lenni, míg az évfolyamtánc leggyakrabban egy angol vagy bécsi keringő. Mivel nem feltétlen van egyenlő arányban a fiú és lányok száma a végzős évfolyamon belül az évfolyamkeringőben sok esetben külsős táncosok is részt vesznek. Ilyenkor leggyakrabban barátok és barátnők segítségét szokták kérni.

Hány alkalom szükséges egy szalagavató tánc betanulásához?

A táncoktatás időtartamát több dolog befolyásolja. A választott tánc nehézségi foka mellett a legmeghatározóbb tényező az osztály hozzáállása. Ha minden résztvevő szívét lelkét beleteszi a táncórákon és figyelemmel van az oktatás alatt, akkor 4-5 alkalom alatt tudják az osztályok megtanulni a szalagavatós tánckoreográfiát.

Honnan tudjuk előre, hogy milyen a tánciskola által javasolt tánctanár szalagavatóra?

Nem kell rögtön döntenetek. Mielőtt kiválasztanátok, hogy melyik tánciskola tánctanára készítsen fel benneteket a szalagavató táncra, ismerjétek meg őket személyesen is. Oktatóink leggyakrabban egy osztályfőnöki óra keretén belül bemutatkoznak az osztálynak, így könnyebb lesz a választás.

Nem szeretnénk idős szalagavató tánctanárt.

Nem kell aggódnotok. Tánciskolánkban különös figyelmet fordítunk arra, hogy a szalagavatós tánctanárok minél fiatalabbak legyenek, így könnyebben meg tudjátok velük találni a közös hangot. Mivel nem sok év van köztetek és a tanárok között, garantáltan olyan szalagavatós táncokat fognak nektek betanítani, ami minden igényeteket kielégíti.

Hogy kell fizetni a szalagavató tánctanításért?

A fizetés két részletben történik. Az első részletet a tánctanulás megkezdésekor az első táncórán tudjátok rendezni az oktatótok felé, míg a második részletet a szalagavató tánc elkészültével akár a szalagavató bálon, akár az utolsó táncoktatás alkalmával. Az oktatók a második részlet befizetése után tudják csak kiállítani a számlát.

Vannak olyan táncok is melyet csak fiús osztályok táncolhatnak?

Természetesen vannak! Az osztálytáncnak nem kötelező párban lennie. Ezek a koreográfiák elsősorban a divatosabb táncokat foglalhatják magukba (pl: hip-hop, street dance, breakes elemek, vicces koreográfiák…) de ezen felül más táncok például csárdás és disco is táncolható.

Mi alapján dől el, hogy ki kivel táncol a szalagavatós táncban?

A szalagavató táncok esetében a párválasztás az osztály feladata, ebbe tánctanáraink semmilyen esetben sem szónak bele. Javasoljuk, hogy lehetőség szerint magasság alapján áljanak össze a táncpárok, mivel így sokkal könnyebb lesz a térben haladó figurákat megvalósítani.

A szalagavatós tánc kötelező?

Természetesen senkinek sem kötelező részt vennie a szalagavató táncban, azonban egy dolgot ne felejtsetek el. A szalagavató az osztályról szól, ezért jobb ha mindenki részt vesz benne. Ha valaki kimarad nem teljes az élmény. Arról nem is beszélve, hogy senkinek sem árt ha megtanulja például a keringő alaplépéseit, ki tudja mikor lesz rá szüksége. Higgyétek el, évek múlva nagyon jó élmény lesz visszanézni a közös pillanatokat és a közös emlékekre gondolni.

Vállaltok táncfellépést a szalagavatónkon?

A TÁNCLÁZ Tánciskola vezető tanárai mindannyan magyar bajnoki döntősök táncosok különböző táncstílusokban. Amennyiben szívesen látnátok őket a szalagavató bálon fellépni, annak érdekében hogy még jobb hangulatú legyen a szalagavatótok, tekintsétek meg a táncfellépésekkel foglalkozó lapunkat. Ha nálunk tanuljátok be szalagavatós táncotokat, táncfellépéseink árából extra kedvezményt tudunk biztosítani! Táncbemutatóink árával kapcsolatban keress minket központi elérhetőségeinken.

Kijöttök tanítani az iskolánkba vagy nekünk kell menni valahová?

Tánciskolánk Budapest összes kerületében és a főváros vonzáskörzetében bármely középiskolában vállal szalagavató tánctanítást. A szalagavató tánc oktatás helyszíne általában az adott iskola tornaterme, díszterme szokott lenni, de ha nincs megfelelő méretű hely a gyakorlásra akkor a iskolánk szalagavató tanítására alkalmas helyszínei közül kiválasztjuk a nektek legmegfelelőbbet és ott tartjuk az órákat. Az egyedi helyszín választása általában plusz költséggel jár (terembérleti díj), amelynek mértéke a táncoktatás helyszínétől függ. A TÁNCLÁZ táncoktatói egyetemeken is vállalnak gólyatánc betanítást a szalagavató tánctanításhoz hasonló feltételekkel.

Mikor lesznek a szalagavató táncoktatások?

A végzős osztályok a szalagavató tánc betanulására leggyakrabban az iskolai oktatás előtti nulladik órát, osztályfőnöki vagy a testnevelés órát választják.
Annak érdekében, hogy az osztálynak minél kevesebb dolga legyen a táncbetanulással, tanáraink az iskola tornatermében vagy egy nagyobb osztályteremben készítik fel a végzős osztályokat az osztálytáncra, évfolyamtáncra. Amennyiben iskolátokban nem rendelkeztek nagyobb méretű teremmel, kerssetek minket bátran és iskolánk segít termet keresni.

Milyen a jó zeneválasztás a szalagavató tánchoz?

Az évfolyamtánc általában egy klasszikus zenére bemutatott keringő szokott lenni, melyben a teljes végzős évfolyam részt vesz. Meglehetősen nehéz kérdés azonban eldönteni, hogy milyen osztálytáncot válasszanak a csoportok. A legfontosabb tudnivaló, hogy a szalagavató tánc sikere nagymértékben múlik a megfelelő zeneválasztáson. Ha ismert és könnyen táncolható ritmusú tánczenét választotok, nem csak könnyebb lesz rá táncolni, de a várva várt közönség siker sem marad el. Minden osztálynak fontos, hogy az ő táncuk legyen a legjobb, ezért ötleteitekkel forduljatok bátran oktatóinkhoz, akik segítenek majd dönteni.

világítás automatizálás, világítástechnika, energiatakarékos világítás, intelligens világítás

Szalagavató táncok és azok jellemzése

Hiányzik egy jó ötlet a szalagavató tánchoz? Nem tudjátok eldönteni mi legyen az osztálytánc, évfolyamtánc? Olvassátok el tánctanáraink által tanított táncaink jellemzését, így könnyebben megtaláljátok a számotokra leginkább megfelelő szalagavatós táncot! Leggyakrabban az osztályok a társastáncok műfajából választják ki a számunkra leginkább szimpatikus szalagavató táncot.
Vannak a bulisabb hangulatú és kötetlenebb latin amerikai táncok, ahol a vidámság és az életerő mellett a vicces táncelemek és humoros koreográfiák dominálnak és vannak a komolyabb hangulatú klasszikus zenékre táncolt standard táncok, amelyek a legtöbb néző számára az örökzöld szalagavatós táncot jelentik. A szalagavató táncok betanulását nagyban megkönnyítheti a jó zeneválasztás. Legyen az látványos osztálytánc, klasszikus évfolyamtánc, vagy évfolyamkeringő egy jól megválasztott zene sokat javíthat a táncon.
A zeneválasztásnál az esetek többségében ajánljuk, hogy legyen énekhang is a zenében. A dalszöveghez sok esetben könnyebb kötni a szalagavató táncok lépéseit, mint ha pusztán szöveg nélkül csak hangszerek szólnának. Érdemes mozgalmas, változatos zenét választani, hiszen arra látványosabb szalagavató koreográfia állítható össze.
Ha keringő mellett osztálytánc betanítást is kértek a szalagavatóra, akkor tánctanáraink kedvezményes díjazásban részesítenek benneteket. Hívjatok minket és garantáltan a Ti osztályotok tánca lesz a legjobb a suliban!

Szalagavató táncok története és menete

Bár a régi szokás főbb elemei ma is élnek, azért napjaink szalagavatói néhány dologban eltérnek a majd 200 éves szokás kezdeti elemeitől. A végzős osztályok diákjai ma is büszkén hordják a szalagot mely jelképezi, hogy középiskolai tanulmányaik végéhez közelednek.
A legtöbb iskolában az előkészületek már szeptemberben megkezdődnek a tanévkezdés után azonnal. A szalagavató bálok időpontja általában december és február közé esik, de manapság ez akár hetekkel – hónapokkal is kitolódhat későbbre és korábbra egyaránt. Nemsokkal a tanévkezdés után a szalagavató táncok kitalálása is elkezdődik, majd jön a szalagavató tánctanár keresése, a tánchoz megfelelő zene kiválasztása és végül a szalagavató tánc betanítása, megtanulása. Elengedhetetlen fontosságú a jelmezek megtervezése, kiválasztása illetve a szalagavató ruhák bérlése is. Utóbbit célszerű minél korábban lefoglalni, így biztosan találsz olyan ami elnyeri tetszésedet és megfizethető áron is bérlehető vagy megvásárolható.
A szalagtűző bál rendkívül fontos mind a diákok és családjuk, mind pedig az iskola és a tanárok számára. A bálhoz közeledvén egyre nagyobb izgalommal és lelkesedéssel készülnek az érettségizők, hogy megmutassák milyen csodálatos, elegáns esetleg látványos és vicces koreográfiákkal készültek tanáraik és rokonaik elkápráztatására.
Nekünk a szalagavató táncot betanító tánctanároknak ez az est fénypontja, mindig óriási izgalommal várjuk, hogy minden a tervek szerint alakuljon és a közönség vastapssal és ovációval fogadja a produkciót. A szalagtűzés, a táncok bemutatása, a közönségtánc és egyéb helyszíni események után pedig egy ideig a bál helyszínén ünnepelnek a végzős hallgatók vendégeikkel, majd általában egy közösen kiválasztott szórakozóhelyen töltik az éjszaka további részét.

Társastánc videók

Még egy hasznos tipp a szalagavató tánc tanuláshoz

A szalagavató tánc betanítása akkor lesz igazán gördülékeny ha ti is megkönnyítitek a tánctanár dolgát. A táncoktatás megkezdése előtt van még pár teendő. A leggyorsabban az alábbi információk tudatában haladhattok a táncok betanulásával.
Szalagavató helyszíne: Nem az a fontos, hogy a szalagavató tánc Budapesten vagy vidéken lesz-e, hanem hogy mekkora lesz a hely ahol a táncot bemutatjátok. A közönség körben lesz, mint egy arénában vagy csak egy oldalon, mint egy színházban. Ezek az információk elengedhetetlenek egy látványos produkcióhoz.
Tánc és zeneválasztás: A legideálisabb ha a tánc oktatás megkezdése előtt már eldöntöttétek, hogy milyen táncot vagy táncokat szeretnétek táncolni és kiválasztottátok a zenéket is hozzá. Ebben természetesen mindegyik szalagavató tánctanárunk örömmel segít nektek. Tánciskolánk zenetára szinte kifogyhatatlan, biztosan megtaláljuk a számotokra legjobb hangulatú zenét.
Létszám: Fontos még a szalagavató tánc koreográfia betanításához, hogy hányan táncoljátok, illetve bizonyos társastáncok (angol keringő, rocky, bécsi keringő, tango, cha cha cha) esetében a fiú – lány arány biztosított legyen. A társastáncokat jellemzően párban (fiú -lány) táncoljuk, ezért itt általában nem csak az osztályból választanak maguknak táncpartnert a végzős diákok.